Vezi cât costă şi ce cuprinde trusa utilitară pentru ultimul drum, comercializată de bisericile din Bacău

Sursa foto: Marius Sescu

Bisericile din Bacău au scos la vânzare o trusă de înmormântare. Pachetul utilitar complet costă 25 de lei şi cuprinde: o icoană a Maicii Domnului, o cruce de mână, toiag din ceară curată, tămâie parfumată, cărbune pentru tămâie, căţuie pentru tămâiere, precum şi un "Îndrumător privind înmormântarea şi pomenirile pentru cei Adormiţi" (nr. un ghid cu toate regulile bisericeşti care nu le sunt familiare credincioşilor). Arhiepiscopia Bacăului şi Romanului pune la dispoziţie peste 1.000 de astfel de truse, care vor putea fi achiziţionate de oameni din bisericile şi mănăstirile arondate instituţiei.

Un blogger din Iaşi, Marius Sescu, a postat o imagine a unei astfel de "oferte", pe care o văzut-o într-o biserică din Roman. Bărbatul ,care spune despre sine că "posedă un simţ al umorului foarte bine dezvoltat şi o tendinţă naturală spre ironie", a scris şi o variantă de promovare a produsului. "Nou - trusa pentru înmormântare! Economiseşte timp preţios în momentele mai puţin fericite din viaţa ta. Această trusă îţi oferă tot ce ai nevoie pentru înmormântare, pentru ca tu să îţi poţi smulge liniştit părul din cap. Cumpără acum - doar 29,99 lei!", scrie Marius pe blogul său.

CITEŞTE ŞI: BISERICA FACE PACTUL CU INTERNETUL. Drumul banilor din pomelnice online: 1 euro acatistul de o zi, 24 de euro abonamentul la pomenire pe o lună

Părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat pentru gândul că "nu are habar despre această practică".

"Pentru a veni în întâmpinarea credincioşilor noştri, aflaţi poate departe de un duhovnic în momentul trecerii la cele sfinte, am creat această trusă cu obiecte bisericeşti ce nu trebuie să lipsească de la căpătâiul omului aflat în pragul cel fără de întoarcere. Nu am conceput ideea ca pe o afacere, iar toţi banii încasaţi vor intra în fondul social al Arhiepiscopiei, pentru a fi utilizaţi în scopuri caritabile", a declarat pentru Ziarul de Bacău preotul Constantin Gherasim, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

 

 

Versiune mobil | completa