Vânzările H&M în România au crescut de peste două ori în primele nouă luni. Cât a câştigat brand-ul suedez

de Vlad Popescu - Mediafax

Vânzările H&M în România au crescut de peste două ori în primele nouă luni. Cât a câştigat brand-ul suedez

Vânzările H&M în România au crescut de peste două ori în primele nouă luni ale anului fiscal, totul în condiţiile în care retailerul de îmbrăcăminte a deschis 5 noi magazine, extinzând reţeaua locală la 16 unităţi.

Anul fiscal al H&M este decalat cu o lună faţă de anul calendaristic, astfel că perioada analizată pentru raportarea rezultatelor prezentate joi este 1 decembrie 2011 - 31 august 2012.

Astfel, vânzările retailerului au ajuns la la 51 milioane euro (440 milioane coroane suedeze), totul deşi extinderea reţelei de magazine deţinute de H&M a continuat pe tot parcursul anului.

În perioada corespunzătoare a anului fiscal anterior, H&M a înregistrat în România vânzări de 193 milioane coroane suedeze.

Astfel, creşterea afacerilor companiei pe piaţa românească se cifrează la 128%. În monedă locală, avansul înregistrat a fost de 144%.

La nivel de grup, H&M a avut vânzări de 103 miliarde coroane (12 miliarde euro) în primele nouă luni ale anului fiscal, în urcare cu 11% de la 92,6 miliarde coroane.

Profitul companiei a crescut cu 10% în perioada analizată, de la 10,4 miliarde coroane la 11,58 miliarde coroane suedeze (1,3 miliarde euro).

În timestrul al treilea al anului fiscal, respectiv perioada iunie-august, H&M a avut vânzări de 152 milioane coroane suedeze în România (17,8 milioane euro), în urcare cu 69% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania a deschis un magazin în trimestrul al treilea.

Compania are peste 2.600 de magazine în 46 de ţări, cu 181 mai multe decât anul trecut.

 
Tag-uri:
h&m
,vânzări
,

 

Versiune mobil | completa