Un tânăr de 21 de ani a murit la spital, unde fusese dus în urma consumului de etnobotanice

Un tânăr de 21 de ani a murit la spital, unde fusese dus în urma consumului de etnobotanice Foto: Mediafax//Liviu Chirica

Un tânăr în vârstă de 21 de ani din Iaşi a murit, miercuri dimineaţă, la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, unde fusese dus cu febră şi probleme cardio-respiratorii, pe fondul consumului de droguri şi produse etnobotanice.

Tânărul a fost dus marţi seară la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, cu febră şi disfuncţii cardio-respiratorii, starea sa agravându-se pe parcursul nopţii.

El a fost transferat ulterior la Spitalul "Sfântul Spiridon" din municipiu, fiind internat la secţia de terapie intensivă.

În cursul dimineţii de miercuri, tânărul a murit.

"Familia tânărului a recunoscut că acesta obişnuia să consume atât droguri, cât şi produse etnobotanice. A fost internat aseară (marţi seară - n.r.), dar starea lui s-a înrăutăţit. În cursul dimineţii a fost solicitat un echipaj SMURD, el fiind transferat la terapie intensivă la Spitalul «Sfântul Spiridon», unde a murit", a declarat, miercuri, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ.

Ea a precizat că în cazul în care nu ar fi consumat substanţe interzise tânărul putea fi salvat.

"Capacitatea de apărare a organismului scade atunci când pacientul consumă etnobotanice şi droguri. Până şi de la o mică infecţie pot să apară complicaţii", a mai spus medicul ieşean.

Departamentul Corespondenţi, corespondenti@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa