Un muncitor a murit zdrobit într-o instalaţie de tocat mase plastice. Bărbatul a căzut înăuntru, iar şeful de tură a pornit din greşeală aparatul

Un muncitor a murit zdrobit într-o instalaţie de tocat mase plastice. Bărbatul a căzut înauntru, iar şeful de tură a pornit din greşeală aparatul Foto: Mediafax//Adi Piclisan

Un muncitor de 22 de ani a murit zdrobit, marţi seară, într-o instalaţie de tocat mase plastice, pe care încerca să o deblocheze, la o societate comercială din Târgu Mureş, poliţia deschizând o anchetă în acest caz.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, Livia Popa, a declarat că accidentul s-a produs marţi seară, la o fabrică de prelucrare a maselor plastice de pe strada "8 Martie" din Târgu Mureş.

"Am fost solicitaţi în jurul orei 22.00 în privinţa unui accident de muncă, în urma căruia o persoană a decedat. E vorba de o societate comercială care funcţionează pe strada 8 Martie din Târgu Mureş. Victima, un tânăr de 22 de ani, în timp ce realiza lucrări de deblocare a unei instalaţii de tocat mase plastice, a fost trasă în interior, suferind multiple traumatisme şi decedând", a declarat Livia Popa.

Potrivit sursei citate, Poliţia a deschis în acest caz o anchetă.

Şeful SMURD Mureş, medical Cristian Boeriu, a precizat că un echipaj al serviciului a fost solicitat la faţa locului, dar nu a mai putut face nimic.

"Tânărul a murit pe loc, cu siguranţă, malaxat", a precizat Boeriu.

Potrivit şefului Poliţiei Municipale din Târgu Mureş, Ioan Damaschin, în prezent, se desfăşoară cercetări în acest caz pentru ucidere din culpă, întrucât accidentul s-a produs din cauza acţionării accidentale a butonului de pornire a instalaţiei de către şeful de tură.

Ela Giurgea, corespondenti@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa