Un hunedorean a fost amendat după ce a intrat cu motocicleta în incinta cetăţii Sarmizegetusa Regia

de Pacala Dana - Mediafax, Nicoleta Medrea

Foto: Mediafax (Remus Suciu)

Un bărbat de 40 de ani din Petroşani a fost amendat cu 100 de lei, joi, de jandarmii montani hunedoreni, după ce a intrat cu motocicleta în incinta cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, căpitanul Nicolae Răducu, un grup de şapte persoane a urcat cu motociclete şi ATV-uri la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia.

"În timp ce colegii săi s-au oprit în parcarea amenajată în apropierea monumentului, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Petroşani, a ignorat marcajele şi personalul de la casa de bilete de la intrarea în obiectivul turistic şi a pătruns cu motocicleta pe poarta de vest a cetăţii", a spus el.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost oprit de jandarmii montani, care, după ce l-au dus în afara monumentului istoric, l-au amendat cu 100 de lei, în conformitate cu regulamentul de vizitare a monumentului istoric Sarmizegetusa Regia.

Conform jandarmilor, nerespectarea regulilor de vizitare a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 şi 2.000 de lei.

 
Tag-uri:
bărbat
,cetate
,amendă

 

Versiune mobil | completa