Un englez şi-a tunat tancul, i-a pus LCD şi apoi l-a scos la licitaţie pe eBay. Cât cere pe maşinărie

Extravaganţă britanică: un tanc reamenajat din timpul războiul din Golf, scos la licitaţie pe eBay. Foto: Nick Obank / Barcroft Media via The Daily Mail

Un fost soldat al armatei britanice şi-a scos la licitaţie tancul pe care l-a achiziţionat în urmă cu trei ani şi pe care îl conduce pe străzile oraşului Leamington, relatează The Daily Mail. Paul Haynes este mândru de maşina sa pe care o descrie drept "o limuzină modernă" şi pe care speră să o liciteze pentru 12.000 de lire. El a amenajat-o cu tapiţerie roşie din pluş şi a utilat-o cu un televizor cu ecran plat, o baterie pentru răcit vinul şi un sistem audio.

Foto: Nick Obank / Barcroft Media via The Daily Mail

Tancul de 18 tone, folosit ultima dată de armata britanică pentru transportul soldaţilor în războiul din Golf, a fost scos la licitaţie pentru a susţine o fundaţie care oferă sprijin material eroilor de război. "Este cel mai mare vehicul care poate fi scos, legal, pe şoselele din Marea Britanie", precizează Haynes. Tancul poate fi condus de posesorii unui permis categoria H.

Foto: Nick Obank / Barcroft Media via The Daily Mail

Omul de afaceri în vârstă de 51 de ani s-a îndrăgostit de tancuri în perioada în care a fost înrolat în armata britanică. El a servit, pentru mai bine de 25 de ani, drept şofer pe maşini blindate de transport.

Foto: Nick Obank / Barcroft Media via The Daily Mail

Tancul, echipat cu un motor Rolls Royce, poate atinge viteze de 50 de kilometri pe oră şi consumă în jur de 12 litri de combustibil pe kilometru. În timpul războiului, el ar fi putut transporta 10 soldaţi alături de echipajul de bază care ar fi constat dintr-un şofer şi un comandant. Tancul, scos la licitaţie de Haynes şi produs în 1966, a fost folosit în timpul războiului rece, pe frontul din Germania.

Foto: Nick Obank / Barcroft Media via The Daily Mail

 
Tag-uri:
ebay
,tanc
,licitatie tanc

 

Versiune mobil | completa