Un condamnat la închisoare căutat de oamenii legii, împuşcat în picior de un poliţist, la Deva

Un condamnat la închisoare căutat de oamenii legii, împuşcat în picior de un poliţist, la Deva

Un tânăr din municipiul Deva, condamnat la trei ani de închisoare pentru furt şi care se sustrăgea pedepsei, a fost împuşcat în picior de un poliţist, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a încercat să fugă de oamenii legii, acesta fiiind internat sub pază la spital.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu, o patrulă de ordine publică de la Poliţia Municipiului Deva a mers, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la un bar situat pe bulevardul Nicolae Bălcescu, unde aveau informaţii că se află un tânăr de 26 de ani, condamnat la trei ani de închisoare pentru furt calificat.

Cei doi agenţi de poliţie aveau un mandat de executare a pedepsei pentru furt calificat pe numele bărbatului, emis în luna februarie de Judecătoria Hunedoara.

N-a oprit la somaţie

"La vederea celor doi poliţişti, tânărul a fugit printre blocuri, fiind urmărit de către un agent de poliţie care l-a somat să se oprească, executând foc de avertisment în plan vertical. Deoarece condamnatul nu s-a supus somaţiei şi exista posibilitatea să scape, agentul de poliţie a tras în direcţia sa, rănindu-l în piciorul drept", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara.
Bărbatul rănit a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, rămânând internat sub pază la Secţia Chirurgie, cu diagnosticul "plagă împuşcată coapsă dreaptă", iar medicii spun că se află în afara oricărui pericol.
Potrivit lui Bogdan Niţu, când va fi externat tânărul va fi dus în penitenciar, în vederea executării pedepsei cu închisoarea.

 

 

Versiune mobil | completa