Ultima medie de admitere la Colegiul "Decebal" din Deva a fost 9,75. Unde s-a intrat cu media 3,51

de Pacala Dana - Mediafax, Nicoleta Medrea

Foto: Facebook//Colegiul Naţional "Decebal" Deva

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, cele mai mari medii de admitere în clasa a IX-a în judeţ au fost înregistrate la Colegiul Naţional "Decebal" din Deva, unde ultima medie de intrare la profilul ştiinţele naturii a fost 9,75, relatează MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Hunedoara, Marta Mathe, a afirmat că medii mari de admitere în clasa a IX-a au fost şi la Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din Petroşani, unde ultima medie de intrare la profilul ştiinţele naturii a fost 9,63.

Cea mai mică medie cu care a fost repartizat un elev în clasa a IX-a este 3,51, la Liceul Tehnologic "Crişan" din Crişcior.

"Dintre cei 3.175 de candidaţi înscrişi pentru admiterea în clasa a IX-a, trei au rămas nerepartizaţi, deşi avem aproape 800 de locuri libere în judeţul Hunedoara, ceea ce înseamnă că şi-au pus prea puţine opţiuni pe listă. Mediile celor care nu au fost admişi sunt între 4,97 şi 6,97", a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Hunedoara.

Mathe a adăugat că aproximativ 500 de elevi de clasa a VIII-a urmează să îşi dea corigenţele în perioada următoare şi vor fi repartizaţi în a treia etapă, pe locurile rămase libere.

 

 

Versiune mobil | completa