Turişti blocaţi în Munţii Făgăraş, unul e rănit, salvamontiştii au cerut sprijinul unui elicopter

Turişti blocaţi în Munţii Făgăraş, unul e rănit, salvamontiştii au cerut sprijinul unui elicopter

Opt turişti au rămas blocaţi de joi seară în Masivul Făgăraş, la cota 2.000, unul dintre ei fiind grav rănit, iar salvamontiştii şi jandarmii care au reuşit să ajungă la ei au cerut sprijinul unui elicopter care să îl coboare de pe munte pe turistul rănit .

Potrivit şefului Serviciiului Salvamont Sibiu, Adrian David, turiştii sunt din Chişinău şi încercau să ajungă în zona centrală a Munţilor Făşăraş, pornind dintre partea de nord, din localitatea Victoria (judeţul Braşov).

"Turiştii au pornit de la Victoria şi încercau să ajungă în zona centrală. S-au blocat pe Valea Viştea, în apropiere de Vârful Moldoveanu, şi au anunţat echipele de salvare", a declarat corespodnentului MEDIAFAX Adrian David.

Şeful Salvamont Victoria, Tomas Bross, a declarat, la rândul său, că turiştii au rămas blocaţi la o altitudine de 2.000 de metri, iar câţiva dintre ei au alunecat pe o porţiune de zăpadă.

El a spus că doi dintre turişti sunt răniţi, unul fiind lovit la cap şi imobilizat total, iar celălalt având leziuni la membre.

Potrivit sursei citate, la faţa locului estre aşteptat un elicopter care să îl preia pe turistul grav rănit, în timp ce ceilalţi turişti vor fi coborâţi ajutaţi de salvamontişti şi jandarmi.

Şeful Salvamont Victoria a precizat că salvamontiştii au fost anunţaţi despre acest caz joi seară, în jurul orei 20.00, iar la ora 01.00 echipele de salvamontişti au ajuns la turişti şi le-au acordat primul-ajutor, iar peste noapte s-au adăpostit într-un cort.

Departamentul Corespondenţi, corespondenti@mediafax.ro

 
Tag-uri:
salvamont
,fagaras

 

Versiune mobil | completa