Tatăl lui Marian Cozma, după sentinţa din procesul ucigaşilor fiului său: Dreptate nu se poate face niciodată, dar sper să rămână o decizie definitivă

Tatăl lui Cozma, după sentinţa din procesul ucigaşilor fiului său: Dreptate nu se poate face niciodată, dar sper să rămână o decizie definitivă FOTO: Publimedia_Alexandru_Hojda

Tatăl fostului handbalist Marian Cozma, Petre Cozma, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că nicio sentinţă nu poate face dreptate în cazul uciderii fiului său şi a precizat că speră ca decizia tribunalului din Veszprem, care i-a condamnat pe viaţă pe doi dintre agresori, să rămână definitivă.

"Am aflat decizia tribunalului din Veszprem, m-a sunat ambasadorul dimineaţă. E o decizie dreaptă, deşi dreptate nu se va putea face niciodată. Mai mult de atât nu se putea da însă. Sper ca această decizie să se transforme în una definitivă, deşi va fi recurs după recurs", a declarat Petre Cozma pentru MEDIAFAX.

Tribunalul din Veszprem a decis, joi, condamnarea la închisoare pe viaţă a lui Sandor Raffael şi a lui Gyozo Nemeth, ucigaşii handbalistului român Marian Cozma, înjunghiat mortal în februarie 2009, în timp ce un al treilea inculpat, Ivan Sztojka, a primit 20 de ani de închisoare, informează MTI.

Tribunalul a acceptat, astfel, cererea procurorului privind condamnarea la închisoare pe viaţă a principalilor agresori ai lui Marian Cozma, Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth, în incidentul petrecut într-un club de noapte din Vezsprem (Ungaria), în februarie 2009, precum şi solicitarea procurorului de condamnare la 20 de ani de închisoare a lui Sztojka.

Toţi cei trei inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi de omucidere şi lovituri cauzatoare de moarte.

Iniţial, în acest caz au existat 27 de suspecţi.

Handbalistul român al echipei MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost înjunghiat mortal, în 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesici, grav răniţi şi ei. Handbalistul român în varstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa.

Adrian Ţone, adrian.tone@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa