Sute de credincioşi sunt aşteptaţi să străbată Drumul Crucii, în Valea Jiului

Sute de credincioşi sunt aşteptaţi să străbată Drumul Crucii, în Valea Jiului

Sute de credincioşi creştini sunt aşteptaţi să ia parte, vineri, la procesiunea religioasă 'Drumul Crucii', organizată în Vinerea Mare pe cel mai lung traseu din lume, de peste 10 kilometri, între oraşul Lupeni şi schitul Straja din Masivul Vâlcan, în Valea Jiului.


Manifestarea va începe în jurul orei 11,30, la Cimitirul Eroilor din oraşul Lupeni, unde va fi adusă o cruce din lemn încrustată cu 14 locaşe în care se află moaştele a tot atâţia sfinţi.


Crucea cântăreşte o sută de kilograme, are dimensiunile de 4,40 x 2,20 metri şi este păstrată pe parcursul anului în schitul Straja. În corpul acesteia a fost inclus un fragment din Crucea purtată de Mântuitorul Iisus Hristos, în Vinerea Mare, bucata de lemn fiind adusă de la Muntele Athos.


'Ne aşteptăm ca la acest eveniment să ia parte foarte mulţi oameni, mai ales că sărbătoarea Paştelui coincide la toţi credincioşii creştini. La această procesiune nu se fac invitaţii, participă doar cine doreşte şi crede în Dumnezeu', a declarat, joi, pentru AGERPRES, iniţiatorul procesiunii, Emil Părău.


Procesiunea va porni, la ora 12,00, de la Biserica Ortodoxă Lupeni şi va continua pe un drum în lungime de 10,4 kilometri, pe parcursul căruia sunt prevăzute 14 opriri, câte a avut şi Iisus Hristos când a urcat Golgota. La fiecare popas vor fi săvârşite slujbe de un sobor de preoţi. Crucea este dusă pe umeri de credincioşi, care se schimbă între ei de-a lungul parcursului.


Procesiunea religioasă se va încheia la schitul Straja, locul unde crucea din lemn va fi păstrată până anul viitor, de Paşte. (sursa Agerpres)

 

 

Versiune mobil | completa