Şoferul cu Mercedes care a SPULBERAT Tico-ul în care se aflau trei tinere avea ALCOOLEMIA de peste unu la mie. Una dintre fete a murit, celelalte două sunt în stare gravă

Oradea: Şoferul care a accidentat mortal o tânără avea alcoolemia de peste unu la mie - surse

Şoferul care a provocat accidentul de sâmbătă, de la Oradea, în urma căruia o tânără a murit şi alte două au fost rănite, avea o alcoolemie de peste unu la mie, susţin surse judiciare, citate de corespondentul Mediafax.

Surse judiciare au declarat, duminică, că orădeanul de 37 de ani care a provocat accidentul de sâmbătă seară, de la intersecţia străzilor Meşteşugarilor şi Barcăului din Oradea, în urma căruia o tânără a murit, iar alte două sunt în stare gravă, avea o alcoolemie de peste unu la mie.

"Fiind şi el rănit, sâmbătă seară a fost transportat direct la Spitalul Judeţean, unde i s-au prelevat probe de sânge, iar rezultatul analizelor a arătat că acesta avea o îmbibaţie alcoolică de peste unu la mie", au declarat sursele citate.

Accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 20.00, la intersecţia străzilor Meşteşugarilor şi Barcăului din cartierul orădean Ioşia.

FOTOGRAFII de la locul accidentului provocat de şoferul care conducea cu 160 km/h în Oradea

Şoferul unui Mercedes care conducea cu 160 km/h în oraş a spulberat o maşină în care se aflau trei tinere. Una dintre ele a murit pe loc, celelalte două sunt în stare gravă

Bărbatul, care conducea un autoturism Mercedes cu 160 de kilometri la oră, pe strada Barcăului, a izbit o maşină Tico în care se aflau trei tinere - două surori gemene de 24 de ani şi verişoara lor de 25 de ani - şi care se deplasa pe strada Meşteşugarilor, artera cu prioritate.

În urma impactului, autoturismul Tico a fost proiectat la aproximativ 60 de metri de locul accidentului, lovind un BMW parcat în zonă. Una dintre cele trei tinere, o fată în vârstă de 24 de ani a murit pe loc, iar celelalte două au fost rănite grav, find transportate la Spitalul Clinic Judeţean Oradea.

Potrivit medicilor, sora geamănă a fetei care a murit se află în comă, fiind ţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor şi fiind internată la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Oradea, cu traumatism cranio-cerebral sever şi hemoragie intracraniană. Medicii sunt rezervaţi în ce priveşte şansele ei de supravieţuire.

Verişoara celor două fete, în vârstă de 25 de ani, este şi ea internată, dar rănile nu îi pun, deocamdată, viaţa în pericol.

Şoferului Mercedesului a fost rănit uşor, iar Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz.

În urma cercetărilor, poliţişti au stabilit că vina pentru producerea accidentului îi aparţine bărbatului de 37 de ani, aflat la volanul Mercedesului, care se grăbea să ajungă la o nuntă.

"Accidentul s-a petrecut în condiţiile în care şoferul Mercedesului nu a respectat semnul «Cedează trecerea», nu a acordat prioritate, a pătruns în intersecţie cu o viteză excesivă, de aproximativ 160 de kilometri la oră, lovind un autoturism Tico, ce mergea regulamentar", declara inspectorul Adrian Sabău de la Poliţia Rutieră.

Potrivit surselor judiciare citate, intersecţia străzilor Meşteşugarilor cu Barcăului este cunoscută ca un loc unde se produc frecvent asemenea accidente. În ultimii patru ani, acolo au avut loc circa cinci accidente grave, majoritatea soldate cu decese. Într-unul dintre ele a fost implicată şi o ambulanţă, iar o pacientă a murit.

Departamentul Corespondenţi, corespondenti@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa