Sebastian Bodu a depus amendamentul pentru care Adrian Severin a acceptat 12.000 de euro de la jurnalişti deghizaţi în lobbyişti

Sebastian Bodu a depus amendamentul pentru care Adrian Severin a acceptat 12.000 de euro de la jurnalişti deghizaţi în lobbyişti

Jurnaliştii britanici de la The Sunday Times, care s-au prezentat drept reprezentanţi ai unei firme de lobby, l-au convins pe eurodeputatul român Adrian Severin să încheie un "contract de consultanţă" plătit.

În esenţă, cei doi ziarişti deghizaţi reprezentau un grup de bănci. Intenţia lor era să influenţeze o lege a Comisiei Europene. Comisia dorea să scurteze de la patru săptămâni la o săptămână perioada în care unui cetăţean i se poate restitui un depozit bancar. Lobbyiştii încercau menţinerea perioadei de patru săptămâni şi pentru acesta aveau nevoie de un amendament în Comisia juridică din Parlamentul European.

În luna decembrie, europarlamentarul român Sebastian Bodu, în comisie, îşi exprimă intenţia de a depune un astfel de amendament. "Erau zece persoane de faţă", a declarat Bodu, pentru gândul Bodu ne-a explicat că a făcut această propunere după ce s-a interesat "în industria de banking" şi a constatat că este "un amendament de bun simţ". "N-a venit nimeni la mine, nicio firmă de lobby, nimeni. Am depus acest amendament din proprie voinţă, deoarece eu am lucrat în banking şi ştiu cum merg lucrurile". Citeşte mai multe pe www.gandul.info.

 

 

Versiune mobil | completa