Salariile de la ArcelorMittal Hunedoara au crescut, în medie, cu 10%

Creştere medie de 10 % a salariilor la ArcelorMittal Hunedoara sursa Mediafaxfoto

Sindicaliştii de pe platforma combinatului siderurgic ArcelorMittal Hunedoara au reuşit să încheie un nou contract colectiv de muncă pentru următorii patru ani, în urma negocierilor obţinându-se o creştere medie a salariilor cu 10%.


'În timpul negocierilor s-a reuşit să se obţină o creştere medie a salariilor cu 10 la sută şi majorarea primei de Paşti ce este acordată salariaţilor. În plus, am reuşit să menţinem toate drepturile câştigate până acum pentru angajaţi', a declarat, joi, preşedintele Sindicatului Siderurgistul Hunedoara, Petru Vaidoş.


Sindicaliştii au solicitat iniţial un spor la salarii de aproximativ 25 la sută, dar au precizat însă că majorarea acceptată de administraţie reprezintă un pas înainte, pentru că veniturile siderurgiştilor de la Hunedoara au fost blocate în ultimii ani.


Discuţiile privind noul contract colectiv de muncă nu au fost lipsite de incidente, sindicaliştii aflându-se timp de două săptămâni în grevă japoneză. Protestul s-a încheiat doar atunci când au început negocierile privind sporurile salariale.


Noul contract colectiv de muncă de la ArcelorMittal Hunedoara va fi înaintat Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara în următoarele zile pentru a fi înregistrat, ocazie cu care va intra în vigoare.
Pe platforma siderurgică din Hunedoara lucrează în prezent aproximativ 800 de angajaţi (sursa Agerpres)

 

 

Versiune mobil | completa