Primarul din Deva: Nu cred că sunt exclus din PNL

Primarul din Deva: Nu cred că sunt exclus din PNL. Foto: Mediafax Foto // Doru Nica

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că nu crede că este posibil să fie exclus din PNL, mai ales că se află la Bruxelles, unde a fost a fost delegat de partid să participe la întâlnirea unei comisii.

Primarul Devei, Mircia Muntean, a afirmat că se află în delegaţie de lucru din partea PNL, împreună cu alţi trei primari de municipii şi şase preşedinţi de consilii judeţene din ţară, la Bruxelles, unde participă la o întâlnire a Comisiei pentru mediu, schimbări climatice şi energie din cadrul Parlamentului European.

"Delegaţia de lucru este venită din partea PNL şi este semnată tocmai de preşedintele Crin Antonescu. Eu mă aflu în această delegaţie trimis de PNL, prin urmare nu cred că sunt exclus din Partidul Naţional Liberal. De asemenea, am primit o delegaţie de lucru şi pentru data de 19 mai, tot din partea PNL, deci nu se poate să fiu exclus din partid din moment ce sunt trimis ca reprezentant al acestei formaţiuni politice. Nu cred că sunt exclus din PNL până nu primesc o hârtie oficială în acest sens", a declarat Mircia Muntean.

Consiliul Naţional Executiv (CNEx) al PNL a decis, marţi, cu majoritate de voturi, excluderea din partid a primarului municipiului Deva, Mircia Muntean, a anunţat liderul PNL, Crin Antonescu.

Decizia a fost luată la şedinţa CNEx de marţi, după ce, în 13 aprilie, Biroul Politic Central al PNL l-a mandatat pe preşedintele Crin Antonescu să propună forurilor superioare excluderea din partid a lui Mircia Muntean, membru al BPC.

Preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, declara atunci că Biroul Politic Permanent al PNL a votat excluderea lui Mircia Muntean din partid, afirmând că o decizie finală se va lua în Consiliul Naţional.

Trei membri ai PNL - preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, deputatul Mariana Câmpeanu şi senatorul Dan Radu Ruşanu - au propus în Biroul Politic Permanent al PNL, suspendarea din partid a primarului municipiului Deva, Mircia Muntean, pentru atacurile pe care acesta le-a adus în presă la adresa membrilor partidului.

"Le-am spus membrilor Biroului Politic Permanent al PNL că înţeleg ce are Mircia Muntean cu mine deoarece l-am detronat de la conducerea PNL Hunedoara, însă el atacă pe toată lumea din partid. În această situaţie, aveam câteva variante. Una dintre ele era demisia de onoare, alta suspendarea şi cea mai drastică excluderea. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu a agreat propunerea de suspendare, considerând-o ca o jumătate de măsură, ci a anunţat varianta excluderii din partid. Acest lucru se va întâmpla la următorul Consiliu Naţional al PNL, care va avea loc după Paşti. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, va face propunerea de excludere", a spus Moloţ la acel moment.

Nicoleta Medrea, corespondenti@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa