Primăria Hunedoara economiseşte 420.000 lei la electricitate după tranzacţionarea preţului pe bursă

de Pacala Dana - Mediafax, Nicoleta Medrea

Foto: Publimedia (Victor Ciupuliga)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de primarul din Hunedoara, Viorel Arion (PDL), Primăria a organizat o şedinţă de tranzacţionare a preţului la energia electrică pe Bursa Română de Mărfuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În urma şedinţei de tranzacţionare la care au participat patru furnizori de energie electrică, s-a reuşit obţinerea unui preţ cu 35 la sută mai mic pentru perioada august 2013 - iulie 2014. Valoarea estimată a economiei de energie pentru toate instituţiile publice din municipiul Hunedoara este de circa 420.000 lei pe an", se arată în comunicat.

Potrivit primarului Hunedoarei, Viorel Arion, cu tot cu lunile de iarnă, facturile la energia electrică consumată ajungeau la aproape 1,5 milioane de lei pentru un an, iar acum, după tranzacţionarea preţului la bursa de mărfuri, vor scădea la un milion de lei.

Beneficiarii direcţi ai acestei reduceri sunt Primăria Hunedoara şi toate instituţiile aflate în subordinea sa, şcolile şi grădiniţele din municipiul Hunedoara şi Spitalul "Dr. Alexandru Simionescu".

Potrivit sursei citate, preţul de tranzacţionare, de 186 lei /MWh, este cel mai mic obţinut până acum de o instituţie din România pe Bursa Română de Mărfuri.

Câştigătorul licitaţiei a fost declarat Enol Grup SA.

La licitaţie au mai participat societăţile Enel Energie SA, Fidelis Energy SRL şi Tinmar Ind SA.

 

 

Versiune mobil | completa