Pompier hunedorean, campion mondial la tir cu arcul la Belfast

de Luminita Turcu, Nicoleta Medrea

Foto: accentmedia.ro

Plutonierul Daniel Călin, subofiţer în cadrul Detaşamentului de Pompieri din Petroşani, a câştigat, pentru a treia oară consecutiv, titlul de campion mondial la tir cu arcul în cadrul Campionatului Mondial al Poliţiştilor şi Pompierilor, organizat în Irlanda, la Belfast.

Plutonierul Daniel Călin a obţinut două medalii de aur şi una de argint la cele trei probe din competiţia de tir cu arcul, medalii de aur la proba 3d vânătoare şi field şi medalia de argint la proba 900 target. Proba 900 target constă în lansarea săgeţilor spre o ţintă fixă de la distanţa de 40, 50 şi 60 de metri, proba field implică atingerea cu 3 săgeţi, într-un interval de doar două minute, a unor ţinte aleatorii în pădure, în timp ce concursul 3d vânătoare constă în nimerirea, de la o distanţă cuprinsă între 10 şi 50 m, a machetelor în mărime naturală a mai multor animale sălbatice.

În acest an, Campionatul Mondial al Poliţiştilor şi Pompierilor a strâns la start peste 7.000 de sportivi din 60 de ţări, doar la proba în care am fost reprezentaţi de pompierul hunedorean fiind înscrişi aproape 80 de concurenţi.

Daniel Călin este legitimat la Sport Club Municipal Deva şi se pregăteşte doar în timpul liber. Pompierul a mărturisit că această competiţie a fost mai grea decât oricare alta la care a participat până acum deoarece presiunea apărării titlului de campion a apăsat greu pe umerii săi. Mai mult, el este satisfăcut că a reuşit să-l învingă pe unul dintre cei mai buni ţintaşi cu arcul din lume, un poliţist indian.

Plutonierul Daniel Călin este campion mondial la tir cu arcul de trei ani consecutiv, el obţinând două medalii de aur şi o alta de argint la Campionatele Mondiale ale Pompierilor desfăşurate, în anul 2012, în Statele Unite ale Americii, la New York. Pompierul este şi deţinătorul titlului de vicecampion mondial la tir cu arcul şi câştigător al medaliei de bronz la powerlifting, ambele titluri fiind obţinute la a 11 ediţie, a Campionatului Mondial al Pompierilor, desfăşurată, în anul 2011, în Coreea de Sud.

 
Tag-uri:
cm
,medalie
,

 

Versiune mobil | completa