Pilula contraceptivă pentru bărbaţi, CARE OPREŞTE TEMPORAR PRODUCEREA DE SPERMĂ, tot mai aproape de realitate. Ce efect are şi în cât timp va fi disponibilă

Pilula contraceptivă masculină tot mai aproape de realitate. Ce efect are şi în cât timp va fi disponibilă

Bărbaţii vor avea în curând posibilitatea de a lua o pastilă contraceptivă fără niciun fel de efecte secundare, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Columbia din New York.

Tratamentele contraceptive pentru bărbaţi care există deja pe piaţa farmaceutică, sub formă de injecţii, conţin steroizi, le afectează sănătatea inimii şi provocă apariţia impotenţei. Spre deosebire de acestea, medicamentul dezvoltat de experţi opreşte temporar producerea de spermă, fără a afecta pe termen lung fertilitatea bărbaţilor, informează Daily Mail.

Contraceptivul nu are în compoziţie steroizi şi nu au fost observate efecte secundare în testele clinice realizate până în prezent pe şoareci. Studiile pe subiecţi umani vor începe peste câţiva ani.

Această pilulă acţionează prin inhibarea capacităţii organismului de a folosi vitamina A, vitală pentru producerea de spermă, dar şi pentru vedere. Experţii susţin insa ca acestă pilulă nu va afecta ochii.

Specialiştii au menţionat că administrarea pastilei se va face la fel ca în cazul contraceptivelor feminine: o pastilă pe zi, la aceeaşi oră. Pentru că testele pe subiecţi umani nu au început, experţii nu au putut spune dacă bărbaţii vor urma acest tratament în fiecare zi sau vor face o pauză de şapte zile în fiecare lună, ca în cazul femeilor. "Din studiile realizate pe cobai, pastila nu a avut niciun efect secundar asupra animalelor. Ne aşteptăm să avem acelaşi rezultat şi în cazul voluntarilor umani", a precizat dr. Debra Wolgemuth, unul dintre medicii care a lucrat la producerea acestui tratament. Aceasta a menţionat că pastilele contraceptive pentru bărbaţi nu provoacă dezechilibre de testosteron, hormoni sexuali masculini.

Tulburările de testosteron au fost asociate cu un nivel crescut de colesterol, care poate duce la apariţia bolilor de inimă. În plus, studiile realizate în laborator arată că produsul nu duce la îngrăşare şi nici nu afectează apetitul sexual al bărbatului.

 

 

Versiune mobil | completa