Peste 500 de spectatori, la primul eveniment în aer liber de la Festivalul "Opera Nights" din Deva

de Nicoleta Medrea

Foto: Facebook//Opera Nights

Sute de iubitori de operă din întreaga ţară au participat, miercuri seară, la un spectacol de operă în care au evoluat tenori, soprane şi baritoni celebri, acompaniaţi de instrumentişti ai Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovschi" din Constanţa, transmite corespodentul MEDIAFAX.

Cel mai mare festival de operă din România, "Opera Nights", a debutat în curtea interioară a Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, lângă Lapiradiu, a durat până la miezul nopţii şi a stârnit ropote de aplauze din partea publicului.

În cadrul Galei Verdi - Wagner au urcat pe scenă sopranele Akiko Hayakama din Japonia, Dragana Radakovic din Serbia, Zarui Vardanian din Republica Moldova, Jose Conception din Spania, Hector Lopez din Mexic, dar şi sopranele Mădălina Sandu, Maria Hârdorean şi tenorii Ştefan Ignat, Marius Eftimie, Mihnea Lamatic, Marius Budoiu, care au fost încântaţi de entuziasmul cu care au fost primiţi de public.

La festival participă şi soprana Daniela Vlădescu, directorul general al Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa, care s-a declarat încântată de organizarea evenimentului.

"Avem parte de seri minunate şi de o experienţă unică. E extraordinar să vezi spectacole de operă într-un decor natural atât de fastuos şi de plin de istorie. E cel mai mare festival de operă în aer liber din România şi publicul a venit din toate părţile ţării să participe", a spus Daniela Vlădescu.

Festivalul "Opera Nights" se desfăşoară până duminică în curtea interioră a castelului, iar piesele vor fi jucate cu casa închisă, biletele fiind vândute deja pentru toate spectacolele.

Programul de joi seară va debuta la ora 21.00, cu "Trubadurul" de Verdi în curtea Castelului Corvinilor din Hunedoara.

Vineri seară, tot de la ora 21.00, la Deva, la muzeu se va juca "Don Pasquale" de Donizetti, iar sâmbătă seara la Hunedoara va fi "Elixirul Dragostei", de acelaşi autor. Duminica, la Deva, va fi "My fair lady".

Festivalul se va încheia luni seară, cu Balul Operei, care va avea loc într-o sală a Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, unde pestre 40 de cupluri costumate pentru bal vor dansa alături de baletul Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa.

 
Tag-uri:
festival
,operă
,

 

Versiune mobil | completa