Peste 20 % din angajaţii Finanţelor publice din Hunedoara au primit preavize de concediere

de Andreea Tobias, Nicoleta Medrea

Foto: Publimedia (Silviu Matei)

Un număr de 90 de salariaţi ai Direcţiei Finanţelor Publice Hunedoara, dintr-un total de 414, au primit, marţi, preavize, după ce Guvernul a aprobat strategia de reorganizare a ANAF, printre cei aflaţi în această situaţie fiind şi directorul general Florian Şerban şi cei trei adjuncţi ai săi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Florian Şerban, care a condus Direcţia Finanţelor Publice Hunedoara în ultimul an, a fost numit, cu împuternicire, din 1 august, şef al Administraţiei Fiscale a judeţului Hunedoara.

Acesta a declarat că funcţionarii cu preavize vor avea posibilitatea să opteze, în cadrul numărului total de posturi vacante, în funcţie de pregătirea fiecăruia, pentru ocuparea unuia dintre posturile alocate activităţilor deficitare.

"În termen de şapte zile, lista posturilor vacante va fi afişată la sediul nostru. În cazul în care pentru acelaşi post optează doi sau mai mulţi funcţionari publici, se va organiza concurs pentru ocuparea funcţiei de execuţie sau de conducere. În 30 de zile, cei cu preaviz vor trebui să meargă la concurs pentru ocuparea posturilor vacante”, a declarat Şerban.

Surse din conducerea Administraţiei Fiscale hunedorene au declarat corespondentului MEDIAFAX că aproximativ jumătate din angajaţii care au primit, marţi, preavize, vor fi reangajaţi pe locurile vacante.

Guvernul a aprobat recent cele opt sedii ale direcţiilor financiare regionale, la Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Bucureşti şi Galaţi.

 
Tag-uri:
finanţe
,restructurări
,

 

Versiune mobil | completa