Pescador turcesc urmărit de Poliţia de Frontieră. Ofiţerii români au tras zeci de focuri de armă. Nava se îndreaptă spre Bulgaria

Pescador turcesc urmărit de Poliţia de Frontieră. Ofiţerii români au tras zeci de focuri de armă. Nava se îndreaptă spre Bulgaria Foto: Mediafax//Igpf

Echipaje ale Poliţiei de Frontieră au pornit în urmărirea unui pescador turcesc detectat de poliţişti vineri, în jurul orei 8.30, în apropiere de Tuzla, care refuză să se supună controlului ofiţerilor, îndreptându-se spre apele bulgăreşti, deşi asupra acestuia au fost trase zeci de focuri de armă.

Pescadorul a fost detectat la 70 de mile marine de Tuzla, iar în momentul în care Poliţia de Frontieră a încercat să ia legătură cu echipajul pentru a face un control nava a pornit în direcţia opusă, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Fabian Bădilă.

Echipajul pescadorului a refuzat să oprească ambarcaţiunea, ignorând somaţiile verbale şi acustice ale poliţiştilor români.

Ofiţerii au tras aproximativ 30 de focuri de armă de avertisment spre prova şi pupa navei, însă echipajul nu a oprit pescadorul şi se îndreaptă în continuare către teritoriul Bulgariei. De asemenea, poliţiştii au tras alte 30 de focuri de armă spre zona de propulsie a navei, însă tot fără rezultat.

Potrivit lui Fabian Bădilă, comandantul pescadorului şi-a postat toţi oamenii pe punte, pentru ca poliţiştii de frontieră să nu poată trage spre navă.

În situaţia în care pescadorul va ajunge în apele bulgăreşti, poliţiştii de frontieră români îi vor anunţa pe omologii bulgari despre situaţia creată.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Constanţa, comisar şef Adrian Burcea, a declarat, la rândul său, că nava se numeşte "Ahmed Comoglu", iar la ora transmiterii acestei ştiri se îndreaptă spre zona economică exclusivă a Bulgariei.

Ioana Burtea, Cătălin Legănel, social@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa