PERCHEZIŢII ÎN CUGIR. 19 persoane au fost ridicate pentru audieri

PERCHEZIŢII ÎN CUGIR. Peste 150 de poliţişti şi jandarmi caută zeci de persoane suspectate de infracţiuni cu violenţă

UPDATE: 19 persoane, ridicate pentru audieri în urma descinderilor de la Cugir

Un număr de 19 persoane suspectate că fac parte din gruparea din Cugir acuzată de infracţiuni cu violenţă şi infracţiuni contra patrimoniului au fost ridicate în urma percheziţiilor de joi dimineaţă, fiind duse la sediul Poliţiei din localitate.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că 19 persoane, presupuse membre ale grupării din Cugir acuzate de infracţiuni cu violenţă şi infracţiuni contra patrimoniului, au fost duse la sediul Poliţiei Cugir şi urmează să fie transportate pentru audieri la Alba Iulia, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Prodan a spus că percheziţiile desfăşurate la Cugir sunt aproape de finalizare, iar până în prezent anchetatorii au ridicat de la locuinţele vizate mai multe bunuri, dar şi arme albe - săbii, bâte şi cuţite.

Potrivit sursei citate, acţiunea vizează mai multe persoane, însă doar 19 dintre acestea au fost găsite la domiciliu.


Un număr de 27 de perchiziţii care vizează aproximativ 40 de persoane, membri ai unei grupări acuzate de infracţiuni cu violenţă şi infracţiuni contra patrimoniului, au loc, joi dimineaţă, în Cugir, judeţul Alba, la acţiune participând aproximativ 150 de poliţişti şi jandarmi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că acţiunea poliţiştilor vizează aproximativ 40 de persoane, majoritatea din Cugir, care sunt acuzate că s-au asociat în vederea săvârşirii de infracţiuni cu violenţă, infracţiuni contra patrimoniului şi infracţiuni prin care s-a adus atingere bunelor moravuri, ordinii şi siguranţei publice.

Luminiţa Prodan a spus că la ora transmiterii acestei ştiri sunt în desfăşurarea 27 de perchiziţii - 26 în Cugir şi una în Sibiu.

Potrivit sursei citate, la acţiune participă 124 de poliţişti şi 30 jandarmi şi sunt folosite 36 de autoturisme.

Prodan a mai spus că cele 40 de persoane vizate de această acţiune urmează să fie aduse la audieri la Alba Iulia, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că gruparea vizată de acţiunea poliţiştilor s-a format în ultimii ani la Cugir şi este acuzată de numeroase fapte, printre care un număr mare de furturi, loviri, ameninţări şi tentativă de omor.

Potrivit surselor citate, în luna aprilie, în perioada sărbătorilor de Paşti, o parte din membrii grupării l-au bătut cu bestialitate pe un bărbat, agent de pază la o discotecă din Cugir, în urma incidentului victima ajungând în stare foarte gravă la spital.

Dan Lungu, corespondenti@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa