Patru români au furat cablurile de la TGV. Cum au încercat să explice hoţii faptul că aveau o jumătate de tonă de cupru în maşină

VEZI cât vor sta după gratii cei 4 români care au furat aproape jumătate de tonă de cupru

Românii prinşi de poliţiştii francezi cu 404 kilograme de cupru (provenind de la cablurile de cale ferată) asupra lor au fost condamnaţi, anunţă Quoimaligne.fr, site-ul cu informaţii de actualitate din domeniul transportului în comun din Franţa.

În urma procesului care a avut loc luni, 2 mai, la Tribunalul din Arras, judecătorii francezi au hotărât că cei patru inculpaţi vor sta după gratii timp de un an. În plus, cei patru hoţi vor trebui să plătească o amendă de aproximativ 94.000 de euro.

Românii, a căror identitate nu a fost făcută publică, au 24, 27, 34 şi respectiv 45 de ani. În faţa judecătorilor, ei şi-au susţinut nevinovăţia pe toată durata procesului.

Acuzaţii au susţinut că au plecat cu maşina lor de la Paris, la sfârşitul zilei de miercuri pentru a căuta de lucru în Lille, dar s-au întors acasă, pentru că nu au găsit nimic. Potrivit declaraţiilor lor, ei s-ar fi oprit din drumul lor la Arras, unde ar fi găsit cuprul într-un tufiş, alături de un cleşte."Ce noroc!", a comentat ironic procurorul în timpul procesului, la auzul acestei versiuni.

În urma cercetărilor, se pare că cei patru cetăţeni români au lucrat anterior în industria metalurgică, iar doi dintre ei nu sunt la prima abatere de acest fel, ei fiind condamnaţi în trecut la tei luni de închisoare cu suspendare pentru arderea de cabluri de cupru la Meaux, un orăşel din nordul Franţei.

Şi atunci, ca şi acum, cuprul furat provenea de la liniile de mare viteză ale căilor ferate, deţinute de SNCF (Société Nationale des Chemins de Fer Français - Societatea Naţională a Căilor Ferate Franceze). Potrivit oficialilor, fapta lor a pus în pericol siguranţa circulaţiei feroviare. De altfel, SNCF-ul se confruntă des cu astfel de infracţiuni.

 

 

Versiune mobil | completa