Patronii se plâng că românii nu au talent când vine vorba despre piaţa forţei de muncă. "Spune că e supermanager, dar constaţi că îşi dă cu stângul în dreptul"

Patronii se plâng că românii nu au talent. "Spune că e supermanager, dar constaţi că îşi dă cu stângul în dreptul" Sursa foto: Publimedia//Shutterstock

Mai mult de jumătate dintre patronii români spun că au greutăţi în ocuparea posturilor de muncitori calificaţi, ingineri, precum şi a funcţiilor de conducere, se arată în studiul anual al ManpowerGroup privind deficitul de talente. În Europa, Orientul Mijlociu şi Africa doar un sfert dintre angajatori declară că au aceeaşi problemă.

Motivele invocate de angajatorii români sunt lipsa de candidaţi cu experienţă, precum şi absenţa abilităţilor practice. "În România, poziţiile ce ridică cele mai mari dificultăţi angajatorilor sunt cele de muncitori calificaţi, ingineri şi manageri/funcţii de conducere, în principal din cauza lipsei de experienţă la nivelul candidaţilor, după cum motivează 28% dintre angajatori, datorită lipsei acute de candidaţi disponibili pe piaţă (24%) şi datorită deficitului de abilităţi practice/tehnice în rândul aplicanţilor (22%)", se arată în studiul ManpowerGroup.

CITEŞTE MAI DEPARTE PE: www.gândul.info

 

 

Versiune mobil | completa