Nivelul radiaţiilor creşte în Japonia. Norul radioactiv ar putea ajunge în SUA - VIDEO

Nivelul radiaţiilor creşte în Japonia. Norul radioactiv ar putea ajunge în SUA - VIDEO

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a cerut public, joi, Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) să constituie o celulă de criză şi să prezinte evaluări la interval de 12 ore, el precizând că a făcut astfel de cereri şi telefonic şi pe fax.

"După ce am cerut prin fax şi telefon, profit de dialogul nostru pentru a cere şi public Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) să constituie o celulă de criză şi să ne dea la fiecare 12 ore o evaluare a situaţiei, pentru că noi nu avem în cadrul MAE expertiza necesară", a declarat ministrul.

"Am avea nevoie pentru calibrarea unei reacţii eficiente să avem un buletin de specialitate în timp real", a mai spus Baconschi. El a spus că va propune o HG joi, în Guvern, pentru a avea o rezervă financiară pentru eventuala evacuare a unor români din Japonia care nu ar putea să plece pe curse de linie. "Am solicitat din fondul de rezervă al Guvernului aproximativ 200.000 de euro", a spus Baconschi. Citeşte mai multe pe www.gandul.info.

 

 

Versiune mobil | completa