Ministrul Finanţelor: “TVA şi cota unică nu se reduc”

Ministrul Finanţelor: “TVA şi cota unică nu se reduc”

TVA şi cota unică nu vor fi modificate, a anunţat Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor. Doar nivelul CAS plătit de angajator ar putea fi redus, după ce ministerul de resort va avea acceptul Fondului Monetar Internaţional.

"Guvernul nu este în măsură să reducă TVA pentru că aceasta îi asigură finanţarea cheltuielilor bugetare. Numai anul trecut am avut un surplus de 5 miliarde de lei la buget din TVA", a declarat astăzi ministrul la o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini. El a asigurat că nu va fi modificată nici cota unică, "chiar dacă sunt voci în mediul politic care vorbesc despre asta". Ialomiţianu a adăugat că reducerea CAS este importantă pentru micşorarea costului forţei de muncă.

Contribuţiile de asigurări sociale ar putea fi reduse cu unul până la trei puncte procentuale, dar momentul scăderii ar putea fi amânat pentru anul viitor, în funcţie de gradul de colectare a veniturilor bugetare, declara săptămâna trecută Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelor. Citeşte mai multe pe www.gandul.info.

 

 

Versiune mobil | completa