Ministrul Educaţiei, chinuit de gramatică. Funeriu în faţa senatorilor: „Cuvântul «coleg» este neutru”

Ministrul Educaţiei, chinuit de gramatică. Funeriu în faţa senatorilor: „Cuvântul «coleg» este neutru” FOTO: Mediafax Foto-Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, s-a făcut de râs în Senat încercând să-l convingă pe Mircea Geoană că genul substantivului "coleg" este neutru. Totul a pornit de la un schimb de replici între parlamentarii puterii şi cei ai opoziţiei. Aflat în rândul de bănci dedicate reprezentanţilor guvernului, Funeriu l-a aplaudat pe unul dintre senatorii PDL, atrăgând atenţia preşedintelui Mircea Geoană, care l-a somat să păstreze liniştea. "Vorbeam cu un coleg", a fost răspunsul ministrului, contrat din nou de către Geoană: "Nu sunteţi coleg cu noi"

Luând cuvântul, în faţa plenului, câteva minute mai târziu, ministrul Educaţiei a ţinut să puncteze: "Aşa cum scrie în DEX, cuvântul «coleg» este neutru, nu este defel feminin".

În hohotele de râs ale senatorilor, Daniel Funeriu a fost corectat prin intervenţia social-democratului Georgică Severin: "Totuşi, domnule ministru, cuvântul «coleg» e de gen masculin: un coleg, doi colegi".

 

 

Versiune mobil | completa