Japonia, în alertă nucleară! Nivelul de radiaţii la reactorul 4 al centralei Fukushima este "extrem de ridicat"

Japonia, în alertă nucleară! Nivelul de radiaţii la reactorul 4 al centralei Fukushima este "extrem de ridicat"

Bazinul de stocare al reactorului 4 al centralei nucleare Fukushima nu mai conţine apă, ceea ce are ca efect niveluri "extrem de ridicate" ale radiaţiilor, a declarat miercuri preşedintele Autorităţii americane pentru reglementare nucleară (NRC), relatează AFP.

"În plus faţă de cele trei trei reactoare care erau în funcţiune în momentul incidentului, cel de-al patrulea reactor constituie, de asemenea, de acum, un motiv de îngrijorare. Acest reactor nu era în funcţiune în momentul cutremurului", a declarat preşedintele NRC, Gregory Jaczko, în cadrul unei audieri în Congres. "Credem că a fost o explozie de hidrogen la nivelul acestui reactor", a explicat el.

"Credem că incinta de securitate secundară a fost distrusă, că nu mai există apă în bazinul de stocare a combustibilului folosit şi că nivelul radiaţiilor este extrem de ridicat, ceea ce ar putea pune în pericol operaţiunile", desfăşurate la faţa locului pentru evitarea unei catastrofe, a adăugat el. Citeşte mai multe pe www.gandul.info.

 

 

Versiune mobil | completa