Într-o lună încep filmările pentru serialul britanic "Titanic". VEZI ce actor român face parte din distribuţie

Foto: Publimedia

Dragoş Bucur va începe filmările pentru serialul britanic "Titanic" pe 10 mai, la Budapesta, producţia urmând să aibă premiera pe micul ecran în 2012. Serialul "Titanic" va avea premiera în 2012 - la 100 de ani de la scufundarea celebrului vas de lux -, pe postul de televiziune britanic ITV, scrie Mediafax.

Din distribuţia serialului, care este realizat în patru părţi, mai fac parte Celia Imrie, Toby Jones şi Perdita Weeks. Dragoş Bucur a declarat că, în total, filmările vor dura patru luni, iar el va trebui să fie la filmări două săptămâni pe lună.

Dragoş Bucur a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Actorie şi a început să joace la teatrul Podul, sub îndrumarea profesorului Cătălin Naum. Timp de cinci ani, Bucur a jucat în numeroase piese şi a predat actoria în facultăţi de teatru şi film. Primele roluri de film au fost în "Marfa şi banii", regizat de Cristi Puiu (selectat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2001) şi "Furia" lui Radu Muntean, pentru care a primit premiul pentru cel mai bun actor, din partea Uniunii Cineaştilor din România. Dragoş Bucur a jucat şi în următoarele lungmetraje ale lui Radu Muntean: "Hârtia va fi albastră" (2006), "Boogie" (selectat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2008) şi în "Marţi, după Crăciun" (selectat în secţiunea Un Certain Regard la Cannes în 2010).

Dragoş Bucur a jucat rolul principal şi în lungmetrajul "Poliţist, adjectiv", în regia lui Corneliu Porumboiu (Premiul Juriului şi premiul FIPRESCI în secţiunea Un Certain Regard, Cannes, 2009). Tot în regia lui Corneliu Porumboiu, Dragoş Bucur a mai jucat în scurtmetrajele "Visul lui Liviu" (2003) şi "Post telefonic suspendat temporar" (2002), urmate de "Apa" (2006), în regia lui Constantin Popescu, şi de filmul de debut al regizoarei Cristina Ionescu, "După ea" (2007).

În televiziune, după câteva emisiuni pe care le-a realizat sau le-a produs, actorul a jucat în serialul poliţist "Băieţi buni" (Pro TV, 2004), urmat de filmele TV "Contra Timp" (2008) şi "Contra Timp 2" (2009), în regia lui Jesus del Cerro. În 2010, Bucur a fost selectat în programul Shooting Stars din cadrul Festivalului de Film de la Berlin, program care promovează în fiecare an cei mai buni zece tineri actori europeni. Recent, actorul a apărut în filmul "The Way Back" de Peter Weir, alături de Collin Farrell, iar vineri seară va avea premiera un nou film în care joacă, "Naşa/ The Godmother".

 

 

Versiune mobil | completa