Incredibila călătorie a lui MARLON BRANDO, un iepure din rasa "BERBECUL ENGLEZ", pe ruta Bucureşti-Bruxelles. Cât costă să transporţi un animal cu avionul

Cum a zburat MARLON BRANDO, un iepure din rasa "BERBECUL ENGLEZ", pe ruta Bucureşti-Bruxelles. Cât costă să transporţi un animal prin avion. IN LUCRU

"Am dat bacalaureatul, am trecut printr-o admitere, am susţinut o licenţă, o disertaţie, ba chiar şi o titularizare, dar povestea cu iepurele mi-a pus capac. A fost cel mai greu examen din viaţa mea, nimic nu-l poate egala", spune Ioan, un tânăr de 25 de ani, care şi-a pierdut trei săptămâni şi a cheltuit mulţi bani pentru a trimite un iepure din Bucureşti la Bruxelles, cu avionul. Se pricopsise cu el pentru că proprietarul apartamentului pe care îl închiriase nu reuşise să îndeplinească toate condiţiile pentru a-l lua cu el în avion. "Cât putea să fie de greu?", şi-a spus tânărul. Avea să afle curând.

S-a trezit cu noaptea în cap, a dat zeci de mailuri, a completat fişe peste fişe, a făcut cunoştinţă cu haita de câini care străjuiau "Direcţia Veterinară a Municipiului Bucureşti", a plimbat iepurele cu metroul şi autobuzul, şi a învăţat că tot efortul depus se poate duce pe apa sâmbetei dacă îţi lipseşte o ştampilă. Desigur, a existat şi o parte plină a paharului. "Am învăţat să fac diferenţa între diferite rase de iepuri: ştiu acum care e havanez, care e termond şi care e berbec englez, cum era cel în cauză", poveşteşte amuzat acum Ioan.

Iepurele în poziţia ghiocel: de la aurolac la "răsfăţatul familiei"

Povestea iepurelui care i-a dat serioase bătai de cap lui Ioan şi care a fost la un pas să fie transformat în tocăniţă, a început în iunie, când Emily, iubita unui lector universitar român, stabilit în Belgia, l-a găsit în apropierea staţiei de metrou Dristor. Venită tocmai din New Jersey, americanca, membră a unei organizaţii internaţionale pentru drepturile animalelor, a rămas impresionată de ghemotocul pufos şi negru, cu urechi lungi, "care stătea stingher în poziţia ghiocel" în mijlocul unor maidanezi furioşi. A luat decizia pe loc. L-a adoptat.

Adus în apartamentul elegant de pe strada Camil Ressu, după o vizită în prealabil la veterinar, iepuraşul s-a obişnuit repede cu luxul şi viaţa bună: mobile de secol XIX, parchet de cireş lăcuit, băi cu spumant şi şampon, şi multe alinturi. "Practic, iepurele făcea regulile în casă, toată lumea în răsfăţa", îşi aminteşte Ioan.

A fost botezat Braun (brown=maro - n.r.), deşi era negru ca tăciunele. Cuplul Emily - profesor a ales să procedeze "politically correct". Dacă într-o piaţă din Gent, un important centru universitar din Belgia, iepurele ar fi fost strigat "Black", cei doi ar fi trezit suspiciuni de rasism printre florăresele ce vând begonii şi azalee şi printre studenţii de culoare.

Iepurelui mâncăcios cu mers de răţuşcă îi plăceau cel mai mult cojile de castraveţi. "Mânca orice prindea, apoi stătea tolănit preţ de un minut, după care se ridica şi se îndrepta iar către lădiţa cu mâncare. Şi începea iar să molfăie. Când cineva părea supărat, adică folosea un ton al vocii mai ridicat, animalul sărea repede în lădiţă, era agitat, şi refuza orice - chiar şi morcov ras cu măr sau pepene verde, desertul lui preferat. După ce era mângâiat, obişnuia să sară şi să se ascundă în interiorul unei pălării de epocă, tip melon, din decorul sufrageriei. Dacă dispărea din peisaj, deschideam uşa de la frigider şi imediat era prezent, pentru că ştia că acolo e mâncarea", explică Ioan.

După o lună, Emily a fost nevoită să se întoarcă în Statele Unite. Când a plecat a lăsat câteva "instrucţiuni": "Braun is cute, but he chews on everything, make sure he can't get your chords, socks or shoes". Peste o altă lună însă, şi iubitul ei, profesorul român, a trebuit să se întoarcă în Belgia. A hotărât să-l ia cu el.

• BRAUN ŞI AVIONUL, prima încercare

Stăpânul s-a pregătit ca la carte pentru primul zbor al Braun: i-a achiziţionat lui Braun cuşcă, i-a instalat un microcip de identificare sub piele, l-a vaccinat la veterinar, i-a scos un certificat medical şi un certificat de sănătate. Mai mult, urecheatului i s-a făcut şi paşaport. Pe numele întreg Marlon Brando, unul dintre actorii preferaţi ai lui Emily. Totul era pregătit, inclusiv biletul de avion, pe care a dat 35 de euro, fără taxe. Când să se îmbarce însă spre Bruxelles, profesorul a aflat că nu are animalul potrivit: compania aeriană nu permitea decât transportul câinilor şi al pisicilor, lucru confirmat de regulament.

"În cabina de pasageri se acceptă transportul animalelor vii de mici dimensiuni din clasa PET (animal de companie + cuşca, totalul fiind de maxim 6 kg) câini sau pisici, în cuşti speciale, cu obligaţia proprietarului de a ţine cuşca în braţe sau sub scaunul din faţă pe durata zborului. Pentru persoanele care călătoresc însoţite de animalul de companie în cabină, alocarea locurilor se face pe penultimul rând, pentru a nu se crea nic un disconfort celorlalţi pasageri", scrie în regulamentul "Transport animale de companie la Blue Air" (extras din "Condiţii de călătorie").

Soluţia salvatoare a fost atunci Ioan, chiriaşul, care a venit într-un suflet la aeroport, cu pijamalele pe sub geacă şi ochii umflaţi de somn, pentru a recupera iepurele, cu promisiunea că-l va trimite "de urgenţă" în Belgia.

A doua încercare, al doilea eşec

Pentru a-şi duce sarcina la bun sfârşit, Ioan a primit de la stăpânul lui Braun bani pentru bilet, transferaţi printr-un serviciu bancar, şi un mail cu instrucţiuni de îngrijire. "Salut! Mulţumesc mult pentru ajutorul cu iepurele. Atenţie că roade orice fir prinde sau pantofi şi, ocazional, mobilă, mai ales dacă e stresat de schimbare. Firele de internet din camera mea şi a lui Emily sunt blocate cu nişte cărţi să nu intre la ele. Sare şi în pat când e viteaz. Poţi să-l închizi în camera din mijloc ca să nu te împiedici de el sau în cuşcă, pentru a se obişnui. Are destul fân şi rumeguş, am lăsat şi 100 de lei dacă mai vrea ceva. M-am gândit să-ţi fac şi o reducere la chirie, o să-şi cer doar 150 de euro pe luna viitoare. Asta pentru a-ţi răsplăti ajutorul. Ai grijă de el. Îi plac mult preludiile şi fugile din Clavecinul bine temperat, de Bach", scria profesorul român.

După experienţa cu Blue Air, Ioan s-a gândit să apeleze la o altă companie şi a ales Tarom. S-a lovit însă de o altă listă de cerinţe. În primul rând, învelirea cuştii în plasă metalică şi mânerul fixat cu o sârmă sau sfoară. "Am mers peste tot, am luat magazinele la rând... Acest tip de plasă se vinde la sul, iar noi aveam nevoie de maximum un metru. În cele din urmă am găsit, după trei zile căutări. De fapt, de aici începe toată aventura", a povestit Ioan.

Pasul următor: drumul către aeroport. A mers jumătate de oraş cu cu autobuzul şi metroul până la staţia "Aurel Vlaicu", apoi a luat un taxi până la aeroportul din Otopeni. "Tarom Cargo e cam la doi kilometri de aeroport, într-un fel de campus universitar foarte mare, cu multe clădiri - un labirint întortocheat din care nu mai ştii cum să ieşi. Nici taximetristul nu se descurca, a tot întrebat pe traseu unde e...", a povestit Ioan.

După un drum istovitor şi sub povara greutăţii cuştii, Ioan a ajuns, într-un final la ghişeul căutat. "Te duci la recepţie cu animalul, unde un nene ţi-l cântăreşte. Apoi mergi la alt ghişeu, unde completezi fişe de expediere. După aceea, în altă încăpere, ţi se trec pe un aviz codul aferent rasei, se precizează dacă animalul e viu sau împăiat şi tot aşa... ", îşi aminteşte chiriaşul instrucţiunile primite. În aceeaşi situaţie cu a sa se mai aflau două doamne. Una trimitea două prepeliţe în Franţa pentru ginerele dornic de o cură de energizare cu ouă, iar cealaltă îi trimitea unei prietene lipitori, ca să scape de varice. În afară de bilet, care a costat 60 de euro, Ioan a mai plătit 630 de lei, taxă percepută în cazul în care animalele călătoresc neînsoţite şi sunt transportate în regim de "colet".

Iepurele era, aşadar, gata de îmbarcare, numai că agenţii au observat că acestuia îi lipseşte viza "apt de transport", eliberată de Direcţia Veterinară a Municipiului Bucureşti. A trebuit deci să facă cale întoarsă. "L-am luat de urechi şi, după atâta umblătură, am glumit că-l fac tocăniţă. Desigur, pe Braun nu poţi fi supărat, e un iepure deştept. E drept, mi-a ros un cablu şi prietena mea s-a curentat, dar am trecut peste", spune Ioan.

BRAUN ÎN AVION: a treia încercare, cu noroc

Resemnat, s-a întors acasa şi a luat-o de la capăt. A obţinut şi ştampila care îi lipsea şi, pentru a fi sigur că de data aceasta Braun va ajunge la Bruxelles, a mers cu o zi înaintea zborului să verifice dacă are toată documentaţia necesară. A cumpărat un alt bilet de 60 de euro şi dis-de-dimineaţă a pornit cu iepurele spre aeroport.

"După ce m-am trezit la 3:00 să cos cuşca, ajuns acolo, un angajat a desfăcut-o şi a răscolit prin fân pentru a verifica dacă nu ascund droguri", a povestit Ioan. Ca şi prima dată, tânărul a primit sfaturi de la proprietar privind transportul iepurelui. "În cuşcă, îi pui bidonaşul lui de apă, nişte hârtie de tip sugativă jos de tot şi fân peste. Să nu uiţi de prosopelul lui flauşat, să nu-i fie frig. Îmi cer scuze că te-am lăsat cu el pe cap, dar n-am avut ce-i face. Rambursez evident orice costuri iepureşti suplimentare", îl asigura într-un mail stăpânul.

Bucuros că a scăpat de Braun, dar rămas şi fără bani, Ioan s-a întors acasă pe jos. Stors de energie şi obosit, tânărul nu a mai fost în stare decât să scrie un mail sec. "Am dat un telefon în Belgia, apoi am trimis un mail, în care am scris doar o frază - Sper ca pasagerul să fi ajuns cu bine la destinaţie - şi am dormit-dus", îşi aminteşte băiatul. "Nu am calculat cât a costat în total, pentru că mereu apărea câte o chichiţă, încă ceva de plătit. A băgat (profesorul -nr.) o grămadă de bani în iepure, cu banii ăia îşi făcea crescătorie", este de părere Ioan. "E aiurea că nu-ţi spune nimeni cât de greu e sa transporţi un animal". Aceasta este concluzia la care a ajuns Ioan după trei săptămâni în care nu a făcut altceva decât să trimită un iepure la 2.200 km de Bucureşti.

INFO-PLUS: Regulamentul referitor la transportul animalelor

Pentru a preîntâmpina astfel de păţanii, vă prezentăm un "ghid de instrucţiuni" în vederea transportării animalelor cu avionul. Pentru acest tip de operaţiune, există două posibilităţi: fie în cabina de pasageri, fie în cală.

Pentru prima opţiune, călătorii ar trebui să ştie că nu pot călători decât cu pisici sau câini, în cuşcă. "În cabina de pasageri se acceptă numai câini sau pisici, animale din categoria PETC, cu o greutate de maximum 5 kg (incluzind şi greutatea cuştii standard de transport al acestora)", scrie în regulament. În cel de-al doilea caz, în cazul celorlalte animale, din categoria AVIH, expeditorul "trebuie să plătească un excedent de bagaj în funcţie de greutatea animalului cântărit împreună cu cuşca". În ambele cazuri, se va avea în vedere următoarele:

Animalul de companie trebuie întâi confirmat pentru călătorie de către compania de transport aerian şi abia apoi va fi acceptat la bordul avionului;
Să fie curat;
Să fie sănătos;
Animalul de companie să aibă cip de identificare, dacă este vorba de o călătorie în spaţiul Schengen şi să fie vaccinat, în conformitate cu cerinţele de acces pe teritoriul ţării de destinaţie;
Să nu fie gestant;
Să nu provoace disconfortul celorlalţi pasageri;
Să fie transportate în cuşca standard IATA (se poate procura şi de la ghişeul "Emiteri Bilete" din aeroport sau de la magazinele specializate în vânzarea produselor pentru animale de companie);

Documentele necesare pentru animal:


Paşaport internaţional de călătorie (de la medicul veterinar);
Carnet de sănătate, care să ateste ăa animalul are toate vaccinurile şi analizele la zi;
Certificat antirabic;
CIP sau tatuaj de identificare;
Alte permise cerute de ţara de destinaţie sau de tranzit.


Lista restricţiilor cu care te poţi confrunta:

În zborurile către Marea Britanie şii Irlanda nu sunt acceptate animalele de companie. Excepţie fac câinii însoţitori ai persoanelor cu dizabilităţi;
Nici Arabia Saudita nu permite intrarea animalelor domestice fără autorizaţie, cu excepţia câinilor de pază şi a celor însoţitori;
În zborurile către Lima (Peru) nu au voie pisicile;
Dacă pleci în China ai dreptul sa iei cu tine un singur animal, în cabină sau în cală;
Pentru destinaţii exotice, gen Hawaii, animalul tău de companie nu poate ajunge decât în cala avionului.

• ANEXĂ: Condiţiile impuse de companiile ariene şi lista de tarife orientative pentru acest serviciu (animale însoţite):


1. TAROM

Compania aeriană acceptă să transporte câini, pisici, păsări şi alte animale domestice, dar un client trebuie să aibă o aprobare prealabilă, încă din momentul rezervării biletului.

În cabina de pasageri se pot lua numai câini şi pisici, cu condiţia ca animalele să fie curate, sănatoase, să aiba paşaport, să fie vaccinate, să nu fie gestante şi să nu deranjeze ori să provoace alergii altor pasageri. La bordul avionului, sunt acceptaţi câinii şi pisicile sub cinci kilograme, incluzand şi greutatea cuştii, ale cărei dimensiuni nu trebuie să depăşească 42 cm x 30 cm x 21 cm. În cazul în care sunt transportate la cală, animalele trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii.

Animalul, împreuna cu hrana necesară în timpul zborului şi cuşca, nu se vor include în cantitatea de bagaj admisă gratuit (de aproximativ 20 de kilograme), constituind excedent de bagaj pentru care se va percepe tariful aplicabil.

"De-a lungul timpului compania TAROM a primit mai multe solicitări neobişnuite cu privire la transportul de animale cum ar fi: transport de şerpi, fazani, porcuşori de Guineea, dihori, papagali, porumbei voiajori, lipitori. De regulă, pasagerii întâmpină dificultăţi la achiziţionarea de containere (cuşti)", adeclarat pentru gândul Paula Călăraşu, director de comunicare TAROM.

Zona
Tarif pe kilogram
Rute interne 2 euro
Între România şi Europa 12 euro
Între România şi Germania/ Spania/ Franţa 10 euro
Marea Britanie - România 3 lire
România - Marea Britanie 5 euro
Între România şi Orientul Mijlociu 12 euro
România - Emiratele Arabe Unite 16 euro
Emiratele Arabe Unite - România 20 dolari
Israel - România 14 dolari
Liban - România 15 dolari
Între România şi oraşele de pe Coasta de Est a SUA 90 dolari
Între România şi celelalte oraşe americane 110 dolari


2. BLUE AIR

În cabina avionului, un pasager poate fi însoţit de animale de companie de dimensiuni mici (animal + cuşcă = maximum 6 kilograme), câini sau pisici, în cuşti speciale, cu obligaţia de a ţine cuşca în braţe sau sub scaunul din faţă pe durata zborului. Pentru persoanele care călătoresc însoţie de animalul de companie în cabină, locurile se vor acorda pe penultimul rând, pentru a nu crea nici un fel de disconfort celorlalţi pasageri.

Animalele de companie de talie medie, câini sau pisici, pot fi transportate în cala de bagaje, în cuşti standard, dar nu mai mult de trei ore (durata unui zbor). De asemenea, greutatea cuştii şi a animalului nu trebuie să depăşească 32 de kilograme. Pentru cursele interne (Bucuresti - Cluj / Bucureşti-Timişoara / Timişoara-Constanţa / Bucureşti-Arad şi retur) nu se acceptă transportul animalelor de companie în cala de bagaje a aeronavei.
Categorie Tarif per animal, achitat online Tarif per animal, achitat prin Departamentul de Rezervări
Animale mici (max. 6 kg), în cabină 35 euro pe segment 50 euro pe segment
Animale de talie medie (max. 32 kg), în cală 75 euro pe segment 100 euro pe segment

3. WIZZ AIR

Wizz Air nu transportă animale vii, cu excepţia câinilor pentru nevăzători, care călătoresc împreună cu pasagerii care au nevoie de ei. Pentru aceşti patrupezi trebuie să existe documentele stabilite în reglementările ţărilor prin care se efectuează transportul, iar aceste documente trebuie să respecte condiţiile impuse de respectivele reglementări.

4. IBERIA

Compania aeriană acceptă în cabină orice animal de mici dimensiuni, incluisiv hamsteri sau porcuşori de Guineea. Acesta trebuie să încapă într-o cutie de transport care nu depăşeşte dimensiunile standard de 45 x 35 x 25 cm. De asemenea, greutatea totală, animal + cuşcă, nu trebuie să fie mai mare de 8 kilograme.

"Se va transporta în cală orice animal care depaşeşte greutatea de 8 kilograme sau dimensiunile admise pentru cabină. Acestea trebuie să călătorească în sistem de siguranţă şi în condiţii confortabile", anunţă reprezentanţii comapniei menţionate, pe site-ul oficial.

Categorie Curse interne Europa America
Cabină 25 euro 50 euro 150 euro
Cală 5 euro per kg 5 euro per kg 300 euro per animal

5. LUFTHANSA

Lufthansa, cea mai mare companie aeriană germană, transportă animale de companie fie în cabina, fie în cală, în funcţie de greutatea lor şi de dimensiuni. Compania aeriană le recomandă clienţilor să se informeze asupra legilor de intrare şi ieşire din ţările în care călătoresc, întrucât pentru anumite rase de câini se aplică un regulament special. Şi în acest caz, pentru a transporta animalul de companie trebuie anunţat din timp agentul de rezervări. În cabină poţi transporta un câine sau o pisică daca greutatea animalului (inclusiv cuşca) nu depăşeşte 8 kilograme, iar dimensiunea maximă a acesteia nu este mai mare de 55 x 40 x 20 cm. Nu este cerută o cuşcă specială, clienţii putând folosi o cuşcă personală, daca aceasta se încadrează în dimensiunile cerute şi este ermetică. În plus, Lufthansa oferă o cutie de transport în majoritatea aeroporturilor la verificare (check-in).

Animalele de companie care nu pot fi transportate în cabină vor fi transportate în containere speciale, în zona ventilată a sectorului cargo din cală. Se poate utiliza propriul container, daca acesta se supune regulamentului IATA (International Air Transport Association). Acesta trebuie să fie suficient de mare, astfel încât animalul să aibă spaţiu suficient de mişcare.

! Transportul pisicilor şi al câinilor în cabină în Germania şi Italia nu se taxează, cât timp nu se depăşeşte greutatea maxima admisă. Pe zborurile către alte state, se consideră şi se taxează ca excedent de bagaj.

Categorie Cost per animal in Europa
Rute intercontinentale-Europa Cost pe rute intercontinentale - în afara Europei
Animale mici - max. 8 kilograme 70 euro/ 100 dolari 150 euro/ 200 dolari per animal sau taxa practicată pe excedentul de bagaj 250 dolari per animal sau taxa pe excedent de bagaj
Animale de talie medie, cuşcă mică 100 euro/ 150 dolari 150 euro/ 200 dolari per animal sau taxa pe excedent de bagaj 250 dolari per animal sau taxa pe excedent de bagaj
Animale mari, cuşcă mare 200 euro/ 300 dolari 300 euro/ 400 dolari per animal sau taxa pe excedent de bagaj 500 dolari per animal sau taxa pe excedent de bagaj


6. AUSTRIAN AIRLINES

Animalele utilitare şi pentru terapie sunt acceptate gratuit.

Categorie

Rute pe care se ia în calcul greutatea

Europa/Africa/Asia

În interiorul Europei Europa-Intercontinental sau Intercontinental-Intercontinental (via Europa)

Rute cu tarif per animal

SUA/Canada

Europa-Intercontinental Intercontinental-Intercontinental (via Europa)
Animal mic, transport în cabină 70 euro/ 100 dolari Taxa pe excedent de bagaj (pe kilogram) 150 euro/ 200 dolari 250 dolari
Animal de talie medie, transportat în cală, în cuşcă de peste 80 x 55 x 55 cm şi de până la 125 x 75 x 85 cm (dimensiune max.) 100 euro/ 150 dolari Taxa pe excedent de bagaj (pe kilogram) 150 euro/ 200 dolari 250 dolari
Animal mare, în cală, în cuşcă de peste 80 x 55 x 55 cm (dimensiune max.) 200 euro/ 300 dolari Taxa pe excedent de bagaj (pe kilogram) 300 euro/ 400 dolari 500 dolari

NOTĂ: Ordinea companiilor citate este aleasă în mod aleatoriu

CE AŢI FI FĂCUT DACĂ AŢI FI FOST PUŞI ÎN ACEASTĂ SITUAŢIE? RĂSPUNSUL PE PAGINA FACEBOOK GÂNDUL

 

 

Versiune mobil | completa