Incendiul izbucnit în staţia CFR Simeria a fost stins

Patru vagoane scoase din uz ard în staţia CFR Simeria

UPDATE 23:40 Pompierii hunedoreni au reuşit să stingă, luni seară, incendiul izbucnit la mai multe vagoane scoase din uz şi garate pe o linie nefuncţională din Gara Simeria.

Potrivit şefului de la Poliţia Transporturi Hunedoara, Vasile Hriţac, echipele de anchetatori continuă cercetările pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a petrecut incidentiul de luni seară.

Mai multe echipaje de pompieri din judeţul Hunedoara au reuşit, după aproximativ trei ore de acţiune, să stingă incendiul izbucnit la două vagoane scoase din uz, propuse spre casare şi garate pe o linie nefuncţională din Gara Simeria.

Şeful Poliţiei Transporturi Hunedoara, Vasile Hriţac, a declarat că incendiul izbucnit la două dintre vagoane, care iniţial se extinsese la alte două, a afectat, până la sfârşitul acţiunii, încă patru vagoane.

"În total, au fost cuprinse de flăcări opt vagoane, şase au fost arse în totalitate, unul în proportie de 90 la sută, iar cel de-al optulea în proportie de 15 la sută", a spus Hriţac.

Potrivit sursei citate, cercetările continuă pentru a putea fi stabilite cauzele şi iîmprejurările în care au ars vagoanele.

Linia pe care erau garate vagoanele ce au ars în incendiu se afla la circa patru sute de metri de Gara Simeria. Conform lui Hriţac, 12 vagoane scoase din uz şi propuse spre casare se aflau garate pe linia respectivă, situată sub un pasaj auto.

Potrivit şefului Poliţiei Transporturi Feroviare Hunedoara, Vasile Hriţac, cauzele incendiului nu sunt deocamdată cunoscute.

Ramona Roşulescu, corespondenti@mediafax.

Patru vagoane care au fost scoase din uz şi propuse spre casare ardeau, luni seară, în staţia CFR Simeria, unde fuseseră garate pe o linie nefolosită, pe care se află alte opt vagoane neafectate încă de incendiu.

Linia pe care sunt garate vagoanele care ard se află la circa patru sute de metri de Gara Simeria.

Potrivit şefului Poliţiei Transporturi Feroviare Hunedoara, Vasile Hriţac, cauzele incendiului nu sunt deocamdată cunoscute.

"Incendiul a izbucnit iniţial la două dintre vagoane şi, până s-a reuşit scoaterea liniei de sub tensiune, s-a extins la alte două", a spus Vasile Hriţac.

Conform acestuia, 12 vagoane scoase din uz şi propuse spre casare se află garate pe linia respectivă, situată sub un pasaj auto.

Pompierii intervin la ora transmiterii acestei ştiri pentru stingerea incendiului, iar poliţiştii au început cercetările pentru a stabili în ce condiţii a izbucnit incendiul.

 

 

Versiune mobil | completa