În România hoţii fură O MAŞINĂ LA DOUĂ ORE. Care sunt CELE MAI VÂNATE AUTOTURISME

În România hoţii fură O MAŞINĂ LA DOUĂ ORE. Care sunt CELE MAI VÂNATE AUTOTURISME Foto: Mediafax//Victori Ciupuliga

La fiecare două ore, hoţii fură o maşină în România. Potrivit datelor oferite de Inspectoratul General al Poliţiei, în primele trei luni ale acestui an, păgubiţii au reclamat 1060 de furturi de autovehicule.
Trendul este în uşoară scădere, după ce anul trecut au fost înregistrate 4453 furturi de autovehicule.

Maşinile germane, la mare căutare

Cea mai furată maşină este Dacia, şi din cauza faptului că este cea mai bine reprezentată în parcul de maşini din România. Topul este dominat, apoi, de maşinile germane. Astfel, pe locul doi se află Volkswagen, urmat de mărcile BMW, Mercedes şi Audi. Pe următorul loc se află Renault. La nivel teritorial, cele mai multe maşini dispar în Capitală, unde în primele trei luni ale acestui an s-au furat 355 de automobile. În top urmează Constanţa, cu 65 de maşini, şi Cluj-Napoca, de unde au dispărut 33. Din Râmnicu Vâlcea, în primul trimestru au fost furate 23 de maşini.

Numeroase limuzine sunt furate din străinătate, după ce sunt închiriate, în special din Ungaria, Italia ori Spania. Alte reţele cumpără prin leasing limuzinele, după care le vând unor aşa-zişi cumpărători de bună-credinţă din România şi din fostul spaţiu sovietic.
Dintre grupările care acţionează în România, cele mai active sunt cele din Vest şi din Bucureşti. Unii hoţi încearcă să negocieze cu proprietarul, pentru recompensă, alţii le scot afară şi le vând. Se întâmplă ca negocierile să şi reuşească, iar apoi partea vătămată le spune poliţiştilor că şi-a găsit maşina abandonată. Poliţiştii rămân cu un dosar cu autor necunoscut, pe care îl ţin deschis până la prescripţie, adică zece ani.

BMW X6 - preferatul hoţilor

La modă este acum furtul de BMW X6. Hoţii îşi supraveghează victima, iar când coboară, lăsând maşina cu motorul pornit, dispar în câteva secunde cu bolidul. Alteori folosesc softuri speciale, conectând un laptop la computerul de bord. Întreaga operaţiune durează 30 de secunde şi la una dintre fapte poliţiştii au obţinut şi o înregistrare video de la o cameră de supraveghere. "Se mişcă foarte repede, spun poliţíştii de la furturi auto. Intră în maşină, lucrează la calculatorul de bord, probabil la un laptop. Acum trei luni, am luat o grupare la Capitală şi se mai potoliseră. Au apărut însă şi alte grupări".

CITEŞTE MAI DEPARTE PE: www.gandul.info
 
Tag-uri:
hoti
,dacia
,masini furate
,

 

Versiune mobil | completa