IBM îşi face patru centre regionale în Ardeal. Clujul nu le coordonează pentru că "nu s-a ales pe baza orgoliilor vreunui politician local" VIDEO

IBM îşi face patru centre regionale în Ardeal. Clujul nu le coordonează pentru că "nu s-a ales pe baza orgoliilor vreunui politician local" Foto: Reuters

Cele patru oraşe unde IBM va deschide centre informatice nu au fost alese "în urma orgoliilor vreunui politician local", spune primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, cu referire la faptul că IBM a decis să deschidă patru centre în Transilvania, care vor fi coordonate de la Târgu Mureş.

O întâlnire organizată la Guvern care vizează crearea unui centru regional de cercetare al IBM în domeniul sănătăţii, farmacologiei, nanotehnologiei şi conceptului de smart-city, cu o componentă digitală puternică, a avut loc în urmă cu câteva zile în prezenţa premierului Emil Boc. "Va fi printre primele proiecte de acest gen din România", a spus primarul Sorin Apostu. Întrebat dacă s-a luat în calcul varianta coordonării celor patru centre de la Cluj, primarul a răspuns că România va avea "o altă organizare teritorială" începând din 2014.

"La nivel mondial companiile nu sunt interesate de orgoliile vreunui politician local. Pentru ei sunt importante regiunile. Nu e vorba că oraşul a pierdut un investitor. IBM caută oraşe pentru a face subdiviziuni pentru centrele sale în cele patru oraşe", a spus Apostu care precizează că centrul a fost fixat la Târgu Mureş pentru că, geografic, acesta se află la distanţe egale de restul oraşelor unde vor fi deschise subdiviziuni.

Cele patru centre sunt Alba Iulia, Braşov, Târgu Mureş şi Cluj-Napoca. "Principalul oraş care va oferi forţă de muncă e evident Clujul", a spus Apostu.

Citeşte mai mult pe Ziua de Cluj.

 

 

Versiune mobil | completa