Google, Microsoft şi IBM vor români. Ai ce trebuie să te angajezi?

Google, Microsoft şi IBM vor români. Ai ce trebuie să te angajezi?

Dacă în urmă cu câţiva ani a lucra pentru Google, Miscrosoft sau IBM era doar un vis al românilor, iar cei care ajungeau să se angajeze la sediile centrale din America puteau fi număraţi pe degete, 2011 pare a fi anul în care tinerii absolvenţi de informatică pot da lovitura. Marile companii IT sau de componente fac angajări pe bandă rulantă, fie pentru birourile deschise recent în România, fie în ţări din Uniunea Europeană. Atuul pe care tinerii trebuie să-l aibă este să ştie limbi străine cât mai multe şi cât mai variate.

Google, de exemplu, cauta tineri romani pentru a-i angaja la birourile sale din Polonia si Irlanda.

In prezent, compania a postat pe site-urile de recrutare anunturi pentru specialisti in comunicare, posturi pentru care cauta fie studenti in an terminali sau proaspat absolventi, fie specialisti cu experienta de 5 ani.

Pentru aceste posturi, candidatii nu trebuie sa aiba neaparat studii de specialitate, dar trebuie sa aiba abilitati de comunicare si sa stie limbi straine variate.

Pe langa limbile obisnuite, ca franceza, germana, italiana sau spaniola, vor avea mai multe sanse de angajare cei care vorbesc rusa, ceha, slovaca, norvegiana, poloneza, suedeza sau limba ucraineana.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro

 

 

Versiune mobil | completa