EUROVISION 2011 LIVE. Lista câştigătorilor şi pe ce loc s-a clasat România. Sondaj: votează-ţi aici piesa favorită

EUROVISION 2011 LIVE. Lista câştigătorilor şi pe ce loc s-a clasat România. Sondaj: votează-ţi aici piesa favorită Foto: Mediafax//Patrick Stollarz

Azerbaijanul este marele câştigător al finalei Eurovision, adjudecându-şi 221 de puncte, în timp ce România a fost nevoită să se mulţumească cu un loc modest. Deşi a primit maximum de puncte, 12, din Italia şi din Republica Moldova, România s-a clasat doar pe locul 17, cu un total 77 de puncte. Pe podiumul Eurovision se mai află, în afară de Azerbaijan, Italia, cu 189 de puncte, şi Suedia, cu 185 de puncte.

România a primit 6 puncte de la Bulgaria, 4 de la Olanda, 12 de la Italia, 4 de la Danemarca, 6 de la Azerbaijan, 5 de la Turcia, câte unul de la Austria, Irlanda, Estonia şi Ungaria, 8 de la Spania, 6 de la Israel, 12 de la Moldova şi 10 de la Belgia.

UPDATE 01:22 Letonia e ultima ţară care anunţă voturile: 8 puncte Germaniei, 10, Irlandei, şi maximum de 12, Italiei, care ajunge pe locul 2. Azerbaijanul e marele câştigător.

UPDATE 01:21 România mai ia 10 puncte de la Belgia şi ajunge pe locul 17

Melodia câştigătoarea la EUROVISION 2011, interpretată de Ell şi Nikki, din Azerbaijan

UPDATE 01:20 Moldova dă 12 puncte României. Şi 10, Azerbaijanului.

UPDATE 01:18 Germania mai ia 8 puncte de la Germania şi 6, de la Israel. Urcă astfel pe poziţia 20. Şi Estonia mai dă un punct României.

UPDATE 01:15 Moldova mai primeşte 8 puncte de la Irlanda şi reintră în Top 10. România doar unul şi rămâne la coada clasamentului.

UPDATE 01:15 Azerbaijanul are 194 de puncte, cu greu ar mai putea pierde prima poziţie.

UPDATE 01:13 Moldova ia încă 4 puncte de la Lituania.

UPDATE 01:11 România mai ia un punct de la Ungaria, căreia i-a dat 7 puncte.

UPDATE 01:10 Moldova mai ia cinci puncte de la Portugalia. Azerbaijanul e, de departe, cea mai votată ţară, adunând 171 de puncte.

UPDATE 01:08 România a acordat Moldovei maximum de puncte. Apoi a mai dat 10, Azerbaijanului, 8, Greciei şi 7, Ungariei.

UPDATE 01:06 Moldova mai ia 7 puncte de la Belarus.

Melodia interpretată de Hotel FM, reprezentanţii României

UPDATE 01:04 România e depăşită în clasament de Ungaria, care are 40 de puncte, faţă de doar 38.

UPDATE 01:03 Moldova mai primeşte patru puncte de la Franţa. Are acum 60. Suedia revine pe locul al doilea.

UPDATE 01:00 Georgia dă cinci puncte Moldovei. Ucraina a urcat pe locul 2, ameninţând Azerbaijanul.

UPDATE 01:00 Azerbaijanul e pe primul loc, cu 103 puncte, Suedia e acum pe 2, cu 101 puncte. Bosnia vine tare din urmă, ocupând poziţia a patra.

UPDATE 00:57 Turcia dă cinci puncte României, care adună 38 de puncte. Este mai slab clasată decât Moldova, care are 51 de puncte.

UPDATE 00:54 Azerbaijanul dă 6 puncte României. România are 33 de puncte, dar e departe de prima clasată, Suedia, care are 91 de puncte.

UPDATE 00:52 Pe primele două locuri se află acum Azerbaijanul şi Suedia.

UPDATE 00:45 România a adunat până acum 27 de puncte, dintre care 12 din Italia, şase din Bulgaria, patru din Olanda, unul din Austria şi patru din Danemarca.

UPDATE 00:29 Toate cele 43 de ţări au votat, chiar şi cele care nu au ajuns în finală.

UPDATE 00:15 S-a strigat STOP VOT

UPDATE 00:10 Românii din străinătate mai pot vota cu Hotel FM.

UPDATE 00:00 Georgia e ultima în concurs cu Eldrine, care cântă "One More Day".

UPDATE 23:53 Nina din Serbia cântă acum "Caroban". Piesa ei este penultima din finală.

UPDATE 23:48 Telespectatorii se întâlnesc acum cu ucraineanca Mika Newton, pe care au mai întâlnit-o în semifinale, dar şi cu artista care a desenat spectaculos pe fundal. Ca şi atunci, artista a scris la final, pe fundal, mesajul "Share your love" ("Împărtăşeşte-ţi dragostea")

UPDATE 23:44 Lucia Perez, o profesoară de muzică în vârstă de 31 de ani, cântă pentru Spania o piesă veselă - "Que Me Quiten Lo Bailao".

UPDATE 23:41 Pe scenă se află isladezii de la Sjonni's Friends, care cântă "Coming Home"., în memoria prietenului lor Sigujon Brink, care murit în timpul preselecţiilor pentru Eurovision.

UPDATE 23:34 Maja Keuk, supranumită Anastasia a Sloveniei, are 19 ani, este din cunoscuta staţiune Maribor şi visează să fie actriţă. Cână acum, la Dusseldorf, "No One".

UPDATE 23:32 Nikki locuieşte la Londra, dar împreună cu Ell reprezintă Azerbaijanul la Eurovision, cu "Running Scared".

UPDATE 23:27 Austriaca Nadine Beiler are doar 20 de ani, dar 15 ani de muzică în spate. Interpreta, care cântă jazz, le spune telespectatorilor că "Secretul e dragostea"

UPDATE 23:20 Românii din străinătate pot vota acum trupa Hotel FM, care cântă piesa "Change". Înainte de începerea finalei, solistul David Bryan se declara încrezător că se va clasa pe un loc bun în competiţie.

UPDATE 23:18 Pe scenă ajunge câştigătoarea de anul trecut al Eurovisionului, nemţoaica Lena, care cântă "Taken by a Stranger". Imediat după ea, pe poziţia a 17, urmează reprezentanţii României, trupa Hotel FM.

UPDATE 23:13 Pe scenă ajung moldovenii de la Zdob şi Zdub, care în 2005 s-au clasat pe locul 6 la Eurovision, cu piesa "Bunica bate toba". Acum cântă "So Lucky", în timp ce pe fundal e proiectată Hora Cosmică. Cu pălăriile lor ţuguiate, de Oblio, Zdubii fac atmosferă, în timp ce o zână cu pălărie, ascuţită şi ea, se plimbă printre ei pe monociclu.

UPDATE 23:11 În 2011, Marea Britanie i-a trimis la Eurovision pe liderii din perioada 2001-2004 ai popului englez. Trupa Blue speră că câştige voturile telespectatorilor cu "I Can". Urmează în concurs moldovenii de la Zdob şi Zdub.

UPDATE 23:08 Frumoasa elveţiană Anna Rossinelli, a venit la Eurovision, în rochie roşie, să cânte " In Love for a While".

UPDATE 23:00 Italia, prezentă pentru prima dată la Eurovision după 14 ani, a trimis în concurs melodia care a câştigat secţiunea debutanţi a Festivalului de la San Remo, "Madness of Love", interpretată de Raphael Gualazzi. De altfel aşa îşi va alege Italia, de acum înainte, reprezentanţii la Eurovision.

UPDATE 22:57 Amaury Vassili, reprezentantul Franţei, a venit la Eurovision cu un număr desprins parcă de pe scena operei. Cântă "Sognu" într-un decor de noapte furtunoasă.

UPDATE 22:56 Rusul Alexej Vorobjov a ajuns în finală cu piesa "Get You".

UPDATE 22:49 Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike reprezintă Grecia cu "Watch My Dance". Înainte să ajungă la Eurovision, Yiorkas a câştigat în Grecia concursul "X Factor"

UPDATE 22:47 Reprezentanta Estoniei, Getter Jaani, îşi face, ca şi în semifinale, plimbarea printre blocurile de pe "Rockefeller Street". Tânăra este printre cele mai cunoscute interprete din Suedia, dar îşi continuă studiile pentru a ajunge creatoare de modă.

UPDATE 22:39 Cu numărul 7 intră în concurs reprezentantul Suediei, Eric Saade, care cântă "Popular". Interpretul, al cărui tată este palestinian şi mamă suedeză, este şi un cunoscut prezentator de emisiuni pentru copii.

UPDATE 22:37 Este rândul gemenilor irlandezi de la Jedward, care aduc de departe cu Pet Shop Boys să-şi facă numărul în costumele lor spaţiale roşii.

UPDATE 22:33 Kati Wolf, a fost trimisă de Ungaria în concurs să întrebe "What about my Dreams".

UPDATE 22:30 Cântă acum reprezentanta Lituaniei, Evelina Sasenko. În timp ce interpretează "C'est Ma Vie" traduce un fragment din versuri pe limba surdo-muţilor. În mijlocul scenei iluminate în albastru, cu o voce limpede, artista pare o crăiasă a Zăpezii care cântă în mijlocul gheţurilor.

UPDATE 22:24 Pe scenă e trupa A Friend in London, care interpretează pentru Danemarca "A New Tomorrow". Trupa a câştigat în 2008 faza europeană a competiţiei "Bodog Million Dollar Battle of the Bands" şi a ajuns între primii 10 în runda de calificări din SUA.

UPDATE 22:20 Dino Merlin, decanul de vârstă al Eurovisionului, cântă pentru Bosnia şi Herzegovina "Love in Rewind". Cântăreţul şi compozitorul în vârstă de 49 de ani este cel care a compus şi primul imn naţional al Bosniei şi Herzegovinei, "Jedna şi Jedina".

UPDATE 22:18 Pe scenă este primul concurent, reprezentantul Finlandei, Paradise Oskar. El cântă, simplu, "Da Da Dam", acompaniindu-se la chitară.

UPDATE 22:16 Telespectatorii din toate cele 43 de ţări înscrise în concurs îşi pot vota favoriţii, de pe telefonul mobil, de până la 20 de ori. Nu îşi pot vota însă proprii reprezentanţi. Românii din străinătate pot da telefoane şi sms-uri în favoarea trupei Hotel FM. S-a dat START VOT.

UPDATE 22:09 Pe scenă apar 43 de Lene, printre care şi Lena cea originală. Toate flutură steaguri cu ţările participante.

UPDATE 22:07 Finala ar fi trebuit să fie deschisă de Lena, reprezentanta Germaniei, care a câştigat competiţia de anul trecut. Pentru că ea este în concurs şi anul acesta, organizatorii au găsit o altă soluţie. Melodia ei, "Satellite", este interpretată, într-o manieră originală, de cei trei prezentatori, ajutaţi de orchestră.

UPDATE 22:04 Telespectatorii din 43 de ţări îşi pot vota finaliştii. Finala este transmisă şi în Australia, unde există un puternic fan club Eurovision.

UPDATE 22:02 A început cea de-a 56-a finală Eurovision. Prima ţară din concurs, Finlanda, e reprezentată de cântăreţul şi compozitorul Paradise Oskar, pe numele său adevărat Axel Ehnstrom. România are numărul 17 în concurs, iar Moldova, 15.

UPDATE 21:54 În câteva minute începe, la Dusseldorf Arena, finala Eurovision în care va concura, pentru România, trupa orădeană Hotel FM. Solistul, David Bryan, îşi doreşte locul 1, dar e dispus să se mulţumească şi cu mai puţin. "Avem un număr perfect de intrare în concurs, chiar la mijloc, când publicul e deja încălzit. Vom da ce-i mai bun, pentru a obţine cel mai bun rezultat. Scopul este locul 1, dar, în final, suntem toţi câştigători. Atâta vreme cât suntem între primii 10 e bine", a spus solistul britanic înainte de începerea competiţiei.

Finala Eurovision, care va fi văzută de 120 de milioane de telespectatori din 45 de state, începe în această seară de la ora 22:00. Între cele 25 de ţări care se bat pentru marele premiu se află şi România, reprezentată de trupa orădeană Hotel FM, dar şi Republica Moldova, reprezentată de Zdob şi Zdub.

Trupa Hotel FM, compusă din Gabriel Băruţa, David Bryan şi Alex Szuz, este cea de-a 17-a care va intra în competiţia desfăşurată la Dusseldorf Arena. România s-a calificat joi, cu piesa "Change", aceeaşi semifinală ducând mai departe şi Bosnia şi Herţegovina, Austria, Ucraina, Republica Moldova, Suedia, Slovenia, Estonia, Danemarca şi Irlanda. În urma primei semifinale, cea de marţi, au ajuns în finală reprezentanţii Ungariei, Serbiei, Rusiei, Lituaniei, Georgiei, Azerbaidjanului, Greciei, Elveţiei, Finlandei şi Islandei. Iar cinci state - Germania, Spania, Italia, Marea Britanie şi Franţa, au intrat direct în finală.

Spre deosebire de cele două semifinale, când au fost anunţate doar ţările care s-au calificat, în ordine aleatorie, sâmbătă vor fi acordate note şi se va întocmi clasamentul final. Ca de fiecare dată, 50% din notă îl preprezintă punctajul acordat de juriile naţionale şi 50%, votul telespectatorilor . Pentru România notele vor fi anunţate de Malvina Cservenschi. Românii din ţară nu vor avea dreptul să voteze trupa Hotel FM, în schimb românii din străinătate vor putea face acest lucru.

Ediţia de anul acesta a concursului Eurovision se desfăşoară în Germania, după ce Lena Mayer-Landrut a câştigat competiţia de anul trecut, cu piesa "Satellite".
În 2010, Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României, s-au clasat pe locul al treilea la Eurovision.

 

 

Versiune mobil | completa