Elevi puşi de PD-L să boicoteze un miting electoral PNL în comuna Baru. Inspectoratul Şcolar a demarat o anchetă

Elevi puşi de PD-L să boicoteze un miting electoral PNL în comuna Baru. Inspectoratul Şcolar a demarat o anchetă

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara a declanşat o anchetă, miercuri dimineaţă, după ce mai mulţi elevi şi preşcolari din satul hunedorean Livadea au participat la o acţiune electorală a PDL în comuna Baru, unde duminică vor avea loc alegeri pentru desemnarea primarului, scrie www.mediafax.ro.

Marţi, mai mulţi elevi şi preşcolari au fost duşi în faţa Căminului Cultural din satul Livadea, comuna Baru, pentru a boicota un miting electoral al PNL. Copiii au strigat "Hoţii" şi lozinci în favoarea candidatului PDL la primărie, apoi au încheiat acţiunea printr-un marş prin localitate.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Alexandru Lăutaru, a declarat, miercuri, că a fost informat despre acest lucru marţi seară, după ora 22.00, spunând că situaţia este "regretabilă".

"E regretabil ce s-a prezentat (imaginile din timpul mitingului electoral difuzate de posturi de televiziune-n.r). Aseară am fost şi eu informat. Acei copii nu sunt în spaţiu şcolar. Noi suntem abilitaţi să facem cercetări doar dacă s-a întâmplat în spaţiul şcolar. În localitatea Livadea este doar şcoală de clasele I-IV, iar din câte am înţeles au fost şi elevi mai mari care învaţă la şcoala din Baru, dar sunt din localitatea unde a avut loc acţiunea electorală. Acest lucru s-a întâmplat dupa ora 16.00, în concluzie nu au fost luaţi de la ore", a spus şeful ISJ Hunedoara.

El a precizat că ISJ a declanşat o anchetă pentru a stabili dacă în această acţiune au fost implicate cadre didactice.

"Noi am declanşat deja o anchetă, iar o comisie de la ISJ se deplasează în această dimineaţă în zona Baru pentru a sta de vorbă cu familiile copiilor implicaţi şi pentru a stabili dacă elevii au fost chemaţi la mitingul electoral de vreun cadru didactic", a mai afirmat Alexandru Lăutaru.

El a spus că dacă se va stabili că elevii au fost duşi la miting de vreun profesor acesta va fi sancţionat, putându-se ajunge până la excluderea din învăţământ.

Patru candidaţi, din partea PNL, PDL, UNPR şi PNG, s-au înscris pentru funcţia de primar al comunei hunedorene Baru, la alegerile parţiale care vor avea loc duminică, 16 ianuarie, după ce fostul edil a demisionat pentru a candida la un post de deputat din judeţ.

 

 

Versiune mobil | completa