Ei cer bani, el le răspunde "I don't understand": muncitorii unei fabrici din Franţa FAC GREVĂ pentru că directorul lor englez "nu ştie o boabă franceză"

PROTEST LINGVISTIC: muncitorii unei fabrici din Franţa se ţin de greve pentru că nu se înţeleg deloc cu şeful lor englez

Lucrătorii unei fabrici de pe valea Loarei au organizat o revoltă în care au scandat mesaje împotriva "imperialismului anglo-saxon", ale cărui "victime" au devenit de la începutul anului. Lăsaţi baltă de fostul director, angajaţii fabricii de produse termoizolante din fibră de ceramică se confruntă cu o problemă de ordin lingvistic, scrie Daily Mail. Actualul lor şef, de orgine engleză, nu ştie o iotă de franceză şi nu se poate înţelege cu ei. Această manifestare nu e singulară, muncitorii intrând zilnic în greve spontane, după ce toate discuţiile asupra salariile şi condiţiilor de muncă s-au dovedit fără rost. La fiecare dezbatere, detaliile esenţiale sunt pierdute prin traducere.

"Este englez şi nu ştie o boabă de franceză. Deci nu putem absolut deloc comunica cu el", a subliniat Thierry Juvin, reprezentantul celor 184 de angajaţi ai "Thermal Ceramics", o fabrică cu sediul în Saint-Marcellin-en-Forez, o localitate de pe valea Loarei. El le-a explicat jurnaliştilor situaţia tensionată generată de barierele lingvistice. "Îi spunem «salut» în limba franceză, dar apoi comunicare se opreşte aici. Fiecare întâlnire este un calvar", a adăugat Juvin.


FOTO: Daily Mail

Cum se înţeleg francezii cu şeful englez care nu le cunoaşte limba


De fiecare dată când angajaţii au încercat să-şi negocieze salariile sau să poarte discuţii asupra îmbunătăţirii condiţiilor de muncă, nu s-a ajuns la niciun rezultat. "Trebuie să avem pe cineva care traduce totul în limba engleză şi apoi orice spune şeful nostru englez trebuie redat în franceză", a explicat Juvin. Reprezentantul salariaţilor le-a mai spus jurnaliştilor că situaţia e neschimbată din luna ianuarie, atunci când fostul director a plecat din fabrica unde se produce fibră de ceramică izolatoare, fiind înlocuit de un şef din străinătate. Se pare că muncitorii nu au fost grevişti dintotdeauna, fiind primul protest major din ultimii douăzeci de ani. Angajaţii sunt de părere că nu ar trebui să înveţe engleza. "Suntem muncitori francezi care lucrează în Franţa", a afirmat şi Pierrick Dumont, reprezentant al sindicatului CGT, unul dintre cele mai mari din Franţa. Potrivit oficialilor, situaţia e una temporară şi în decursul săptămânii viitoare, se vor discuta toate aceste probleme, inclusiv propuneri pentru un nou şef francez. "Fostul director a avut o ocazie unică de a merge în străinătate şi nu a mai avut timp pentru a recruta un nou director", a explicat directorul executiv al fabricii de pe Valea Loarei.

Thermal Ceramics este o filială a companiei engleze British Morgan Crucible Company, fondată la Londra în 1856 şi cu filiale în întreaga lume.

 

 

Versiune mobil | completa