Doar 32% dintre profesorii din judeţul Hunedoara eu promovat examenul de definitivat

de Pacala Dana - Mediafax, Nicoleta Medrea

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, Marta Mathe, doar 37 dintre cei 115 dascăli care au susţinut examenul de definitivat în judeţ l-au promovat.

"Un număr de 37 au fost notaţi peste 8 şi au promovat examenul. Avem un procent de promovabilitate de 32,17 în judeţul Hunedoara", a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Hunedoara.

Potrivit sursei citate, în total s-au înscris 139 de dascăli, însă 15 au absentat de la examen, iar nouă s-au retras după ce au văzut subiectele de la proba scrisă.

Trei candidaţi au obţinut note sub 3, iar alţi trei au primit note între 3 şi 4, deşi toţi aveau note maxime la cele două inspecţii obligatorii.

Un profesor de cultură fizică şi sport de la Şcoala Gimnazială "Dominic Stanca" din Orăştie, Gheorghe Sorin Chira, a obţinut cea mai mică notă dintre dascălii hunedoreni, el fiind notat cu 1,9, urmat de o învăţătoare de la Şcoala Gimnazială din Vişca (comuna Vorţa), Pompilia Ana Pup, notată cu 2,7, şi de un profesor de educaţie fizică şi sport, Ioan Coroiu, de la Clubul Sportiv Şcolar "Cetate" Deva, care a luat nota 2,8.

În schimb, Priscilla Pop, o profesoară de socio-psihopedagogie de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Deva, a fost singurul dascăl hunedorean notat cu 10 pe linie, după ce a obţinut nota 10 la proba scrisă şi note maxime la cele două inspecţii obligatorii.

Contestaţiile se vor depune marţi şi miercuri, rezultatele finale urmând să fie afişate în cursul zilei de sâmbătă.

 

 

Versiune mobil | completa