Deţinut de la Penitenciarul Bârcea Mare, evadat de la un punct de lucru, unde era la cules de afine

de Pacala Dana - Mediafax, Nicoleta Medrea

Foto: Mediafax (Marius Dumbraveanu)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu, instituţia a fost sesizată, luni după-amiază, că un deţinut încarcerat la Penitenciarul Bârcea Mare a părăsit punctul de lucru din zona comunei Beriu, unde se afla împreună cu alţi deţinuţi pentru munci agricole, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deţinutul, care este recidivist, se numeşte Sandu Ioan Stan, are 21 de ani şi este din comuna Lăpugiu de Jos, judeţul Hunedoara. El ispăşea o pedeapsă cu închisoarea de patru ani şi nouă luni în regim semideschis, pentru furt calificat.

"Imediat, poliţiştii au activat un plan de acţiune în vederea depistării deţinutului, faţă de care s-a solicitat darea în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. În vederea capturării deţinutului, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice, în cooperare cu echipele de căutare formate din personalul penitenciarului şi jandarmi", a declarat Niţu.

Potrivit acestuia, deţinutul se afla la cules de afine, pe o plantaţie din apropierea localităţii hunedoreane Beriu, la poalele Munţilor Orăştiei.

Tânărul are 1,62 metri înălţime, ochi căprui, păr negru, constituţie atletică, iar la momentul dispariţiei purta un tricou crem, blue-jeans şi bluză de trening.

 
Tag-uri:
deţinut
,evadare
,

 

Versiune mobil | completa