De ce sunt depăşite studiile care susţin că jocurile video te fac să devii obez

De ce sunt depăşite studiile care susţin că jocurile video te fac să devii obez sursa EA Sports

Jocurile precum FIFA 11 îngraşă, arată un studiu al Universităţii din Copenhaga, citat de Forbes. Coordonatorul studiului, Jean-Philippe Chaput, este un fost cercetător al Institutului din Ottawa, unde s-a ocupat în special de identificarea cauzelor obezităţii.

Acum, el şi echipa sa din Danemarca au descoperit legătura dintre timpul petrecut în faţa calculatorului, cu jocuri video precum FIFA 11, şi creşterea în greutate. Studiul s-a concentrat pe 22 de "bărbaţi adolescenţi, sănătoşi şi cu o greutate normală". Ei au jucat FIFA 11 pe Xbox, timp de două ore, după care au luat masa de prânz.

Cercetătorii au descoperit că "o singură sesiune de jocuri creşte pofta de mâncare, indiferent de apetitul iniţial". În plus, s-au remarcat creşterea consumului de energie (în ciuda faptului că jocurile video sunt, prin definiţie, sedentare), creşterea nivelului de stres şi a hormonilor legaţi de pofta de mâncare.

Totuşi, Forbes comentează că acest studiu ar putea fi "puţin depăşit", deşi milioane de adolescenţi încă se joacă FIFA 11 pe PC sau laptop. Asta pentru că foarte multă lume preferă, cel puţin în SUA, jocurile pe platformele Wii, Kinect sau PlayStation Move, care presupun mai multă mişcare.

În plus, multe jocuri muzicale - cum ar fi Guitar Hero, Rock Band sau Dance Dance Revolution, sunt folosite în şcoli, în cadrul orelor de educaţie fizică, pentru a reduce numărul adolescenţilor obezi. De asemenea, anul trecut, Nintendo a avut o campanie prin care încuraja părinţii şi copiii să devină mai activi, jucându-se pe Wii. Câştigătorul variantei americane a emisiunii "Dansez pentru tine" şi medaliatul olimpic Shawn Johnson au participat şi ei la această acţiune.

Forbes aduce şi argumentul că jocurile de fitness reprezintă una dintre pieţele în plină expansiune. Zumba Fitness şi EA Sports Active sunt doar două dintre jocurile care îi ajută pe oameni mai mult ca oricând să se menţină în formă, în ciuda "cufundării" în lumea virtuală.

Iată cât de încântată este lumea de lansarea tehnologiei Kinect de la Microsoft.

 

 

Versiune mobil | completa