Cum se mişcă Naki’o, primul câine cu proteze în locul picioarelor. VIDEO

Cum se mişcă Naki’o, primul câine cu proteze în locul picioarelor. VIDEO

Naki'o este primul căţel care a beneficiat de proteze la toate lăbuţele, după ce le-a pierdut când avea doar cinci săptămâni de viaţă. Cu ajutorul acestora, căţelul care în urmă cu puţină vreme se târâia pe burtă, poate acum să sară şi să alerge în voie, notează Geekosystem.com.

Căţelul a fost abandonat atunci când era doar un pui, iar stăpânii săi au fost obligaţi să îşi părăsească casa ipotecată. În timpul primei ierni, Naki'o a căzut într-o baltă îngheţată şi a rămas cu toate cele patru lăbuţe prinse în gheaţă. Câinele a fost transportat la un centru de salvare a animalelor, însă membrele sale au fost grav afectate de degerături şi i-au fost tăiate.

Christie Tomlinson este veterinarul care s-a ocupat de Naki'o, de care s-a ataşat atât de mult încât l-a adoptat. Tomlinson a organizat o strângere de fonduri pentru a-i pune proteze în locul picioarelor din spate ale căţelului. Naki'o a trecut cu bine de operaţie, iar oamenii de la clinica veterinară s-au decis să plătească şi celelalte două proteze pentru membrele din faţă. Acum, Naki'o se poate mişca în voie, protezele reproducându-i structura osoasă şi musculatura membrelor.

 
Tag-uri:
naki'o
,caine
,proteze
,labute

 

Versiune mobil | completa