Crin Antonescu: Nu mai sunt dispus să discut toate elucubraţiile şi mahalagismele lui Băsescu

de Liviu Dadacus - Mediafax

Foto: Mediafax (Chitu Alexandru)

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări referitoare la afirmaţiile şefului statului, potrivit căruia viitorul preşedinte va rămâne pe post de "paiaţă" după revizuirea Constituţiei, că nu mai este dispus să discute toate elucubraţiile şi mahalagisme lui Băsescu.

Antonescu a spus că Traian Băsescu are declaraţii "deviante".

"Nu mai sunt dispus să comentez toate elucubraţiile domnului Băsescu. Are declaraţii deviante, nu mă interesează. Sunt dispus să discut, o fac de câte ori aveţi disponibilitatea dumneavostră, despre atribuţiile preşedintelui, despre modificările Constituţiei în sensul acesta, despre sensul, semnificaţia, justificarea lor. Asta, da, discut. Mahalagismele, fie şi ale domnului Băsescu, nu le discut", a spus Antonescu.

El a susţinut că în şedinţa USL de miercuri dimineaţă, la care a participat şi premierul Ponta, nu s-a discutat despre intenţia preşedintelui Traian Băsescu de a declanşa un nou referendum pentru Parlament unicameral cu maximum 300 de aleşi.

"Noi discutăm despre soluţiile USL în domeniul guvernării, în domeniul procesului constituţional, în domeniul regionalizării, adică lucruri care interesează pe oameni, care stau în responsabilitatea noastră şi pe care noi ne-am angajat să le facem. Aventurile, episoadele domnului Băsescu nu stau nici în atribuţiile noastre, nici în preocupările noastre", a spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi seară, într-o emisiune televizată, că în spatele "defrişării" atribuţiilor preşedintelui la revizuirea Constituţiei pare a se ascunde o înţelegere murdară, pe formula "Dacă toată puterea este la prim-ministru şi la majoritatea parlamentară, te facem preşedinte, domnule Crin Antonescu".

"Se defrişează atât de tare atribuţiunile preşedintelui încât cred că undeva pe dedesubt este o înţelegere din asta murdară, care se reflectă în Constituţie. «Omule, rămâi candidatul nostru şi te facem preşedinte, dar chiar te alegem degeaba. Dacă toată puterea este la primul-ministru şi la majoritatea parlamentară, te facem preşedinte, domnule Crin Antonescu»", a spus Băsescu, la B1TV.

El a spus că observă la ce atribuţiuni renunţă Comisia în defavoarea autorităţii preşedintelui.

"Deci acesta mi se pare a fi, pentru că observ şi eu, ca un politician experimentat, la ce atribuţiuni renunţă Comisia în defavoarea autorităţii preşedintelui. Nu poţi să faci un preşedinte ales, să îl pui pe post de paiaţă la Cotroceni, să nu mai aibă niciun fel de atribuţiuni decât să propună Parlamentului şefii serviciilor secrete şi ceva să mai propună. Dar Parlamentul i le poate da înapoi, când unui preşedinte slab îi spune «Dacă vrei să îţi treacă, domnul preşedinte, mi-l trimiţi pe X»", a spus Băsescu.

 
Tag-uri:
antonescu
,băsescu
,

 

Versiune mobil | completa