CONTESTAŢII BAC 2011, sesiunea a doua: Vezi situaţia din fiecare judeţ

CONTESTAŢII BAC 2011, sesiunea a doua: Vezi situaţia din fiecare judeţ

Cele mai multe contestaţii raportat la numărul celor care s-au înscris pentru a susţine a examenul de bacalaureat în a doua sesiune, s-au înregistrat în Bucureşti, unde o treime din elevi au contestat notele obţinute.

"Au fost depuse aproape 4.000 de contestaţii la bacalaureatul din toamnă. Acestea reprezintă aproape o treime din numărul candidaţilor înscrişi la această sesiune", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX inspectorul general şcolar, Cristian Alexandrescu.

ARAD - 361 de contestaţii

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, 361 de candidaţi au depus contestaţii după sesiunea a doua a bacalaureatului, din care 142 au fost doar la matematică.

La limba română au fost înregistrate 93 de contestaţii, iar la biologie 50, restul solicitărilor de reevaluare a lucrărilor fiind împărţite între celelalte probe ale bacalaureatului.

BIHOR - 546 de contestaţii

Peste 540 de contestaţii au fost depuse, în judeţul Bihor, după cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, cele mai multe dintre ele fiind la matematică.

Potrivit inspectorului şcolar adjunct Ilie Crăciun, în Bihor s-au depus, în total, 546 de contestaţii la notele obţinute de candidaţi în cea de-a doua sesiune de bacalaureat. Cele mai multe dintre ele - 231 - sunt la matematică, iar la limba română - 197.

BISTRIŢA - 251 de contestaţii

"Numărul cel mai mare de contestaţii a fost depus la disciplina Limba română, urmată de Matematică", se arată într-un comunicat al inspectoratului.

CĂLĂRAŞI -129

În judeţul Călăraşi, absolvenţii care nu au promovat nici la sesiunea de toamnă a bacalaureatului au depus 129 de contestaţii, cele mai multe fiind înregistrate tot la matematică.

COVASNA - 236 de contestaţii

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, după aflarea rezultatelor la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, 236 de candidaţi din Covasna nemulţumiţi de notele obţinute au depus contestaţii. Cele mai multe contestaţii - 90 - au fost depuse la disciplina Limba română, iar 70 de candidaţi au contestat rezultatele la Matematică.

CLUJ - 552 de contestaţii

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a înregistrat peste 550 de contestaţii ale candidaţilor nemulţumiţi de notele obţinute la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat

"Au fost înregistrate la nivelul ISJ Cluj un număr de 552 de contestaţii depuse de elevii nemulţumiţi de mediile obţinute la sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Aceste contestaţii se vor analiza luni şi marţi în Bistriţa-Năsăud, iar rezultatele finale se vor afişa miercuri", a declarat secretarul Comisiei tehnice de bacalaureat din cadrul ISJ Cluj, Călin Murăşan.

DEVA - 484 de contestaţii

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, Alexandru Lăutaru, 484 de contestaţii au fost depuse de candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute la probele examenului de bacalaureat.

HARGHITA - 159 de contestaţii

Potrivit reprezentanţilor Comisiei judeţene de bacalaureat din Harghita, în cursul zilei de duminică, au fost depuse 159 de contestaţii după cea de-a doua sesiune, 57 dintre candidaţi solicitând recorectarea lucrărilor la limba şi literatura română. La proba de matematică au fost depuse 48 de contestaţii, mai puţine cereri de reevaluare a lucrărilor fiind înregistrate la biologie (19), limba şi literatura maghiară (16), geografie (nouă), fizică (şase), chimie (trei) şi una la istorie.

SĂLAJ - 77 de contestaţii

Aproape 80 de candidaţi din Sălaj au contestat rezultatele obţinute la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, majoritatea contestaţiilor fiind la matematică.

"Cele mai multe contestaţii - 32 - au fost depuse la disciplina matematică, 28 de candidaţi au contestat rezultatele de la disciplina limba română, zece - la biologie, iar restul contestaţiilor au fost la geografie, limba maghiară, fizică, chimie şi istorie", a declarat Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, Ioan Abrudan.

SIBIU - 223 de contestaţii

Peste două sute de constestaţii au fost depuse, în judeţul Sibiu, iar lucrările vor fi reevaluate într-un centru de corectare din judeţul Alba.

"Avem un număr de 223 de contestaţii. Mi se par puţine faţă de căte au fost în vară şi chiar faţă de anul trecut, în cea de-a doua sesiune. Cred că elevii şi-au dat seama că nu prin contestaţie se măreşte o notă la un examen. Oricum, cred că au avut şi experienţa celor care, în vară, luaseră bacalaureatul şi, din cauza unei contestaţii la o materie unde au vrut să ia notă mai mare, după reevaluare l-au picat", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, Constantin Gorun

Potrivit acestuia, cele mai multe contestaţii, respectiv 91, au fost depuse la matematică, 73 la limba română, 29 la biologie, 11 la chimie, iar la restul materiilor s-au depus sub zece contestaţii.

SUCEAVA - 259 de contestaţii

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, Laura Hacman, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că în judeţ au fost depuse 259 de contestaţii, din care 103 la Matematică, 79 la Limba şi literatura română, 44 la Biologie.

VASLUI - 313 contestaţii

Peste 300 de contestaţii au fost depuse de către candidaţii din Vaslui, cei mai mulţi contestând notele la matematică.

"Numărul contestaţiilor este mai mic decât ne-am fi aşteptat, tezele urmând să fie recorectate într-un centru din Bacău", a declarat, luni, inspectorul general al ISJ Vaslui, Vasile Ursanu.

În sesiunea din vară a examenului de bacalaureat 2011, s-au depus 80.160 de contestaţii, cele mai multe la limba română.

TIMIŞ - 754 de contestaţii

Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Marin Popescu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că după afişarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune de bacalaureat s-au înregistrat 754 de contestaţii.

Potrivit acestuia, cele mai multe contestaţii au fost la matematică - 300 şi limba română - 188, în timp ce la biologie au fost înregistrate 137 de contestaţii.

VÂLCEA - 259 de contestaţii

În judeţul Vâlcea, absolvenţii respinşi la sesiunea de toamnă a bacalaureatului au depus 259 de contestaţii, cele mai multe, respectiv 130, fiind la matematică, în timp ce la limbă şi literatură romană au fost depuse 86 de contestaţii.

Diana Stancovici, corespondenti@mediafax.ro, Elvira Gheorghita, elvira@mediafax.ro. Mihaela Moldovan, corespondenti@mediafax.ro, Marian Buga, marian.buga@mediafax.ro
Vasile Măgrădean, corespondenti@mediafax.ro,
Nicoleta Medrea, corespondenti@mediafax.ro, Kiss Edit, corespondenti@mediafax.ro, Liliana Bujdei, corespondenti@mediafax.ro, Bogdan Marta, corespondenti@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa