Constanţa: Cele două fete de 11 şi 13 ani dispărute de acasă în urmă cu două zile au fost găsite. Ele plecaseră să se întâlnească cu nişte băieţi pe care i-au cunoscut pe Facebook

Constanţa: Cele două fete de 11 şi 13 ani dispărute de acasă în urmă cu două zile au fost găsite. Ele plecaseră să se întâlnească cu nişte băieţi pe care i-au cunoscut pe Facebook Foto: Mediafax//Justin Sullivan

Cele două fete în vârstă de 11 şi 13 ani din Constanţa date dispărute de acasă la sfârşitul săptămânii trecute au fost găsite de poliţişti după trei zile de căutări, ele spunându-le anchetatorilor că în această perioadă s-au plimbat, s-au distrat şi au dormit prin parcuri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa, inspectorul Gelu Manolescu, cele două fete au fost găsite în noaptea de marţi spre miercuri, de o patrulă a Secţiei 3 Poliţie, după ce un cetăţean a anunţat la 112 că le-a văzut în zona Casei de Cultură.

"Cele două fete au fost găsite în jurul orei 23.00, de către un echipaj al Secţiei 3 Poliţie şi au fost duse la sediu. Ele au declarat că nu au fost victimele vreunei infracţiuni", a declarat Gelu Manolescu.

El a mai precizat că fetele nu aveau urme de agresiune pe corp şi că le-au declarat poliţiştilor că au plecat de acasă după ce au vorbit cu "nişte băieţi", tot minori, pe care îi cunoscuseră pe reţeaua de socializare Facebook şi cu care au vrut să se întâlnească.

"Fetele au spus că nu au rămas cu cei doi sau trei băieţi, ci s-au distrat singure, s-au plimbat prin Mamaia şi prin Constanţa şi au dormit în parcuri sau în scări de bloc", a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa.

După ce s-au asigurat că fetele nu au niciun fel de probleme, poliţiştii le-au predat părinţilor.

Bianca Petronela Blănariu (11 ani) şi Andreea Marin (13 ani) au dispărut de acasă în 22 mai, iar părinţii acestora au suspectat de la început că ele au plecat să întâlnească mai mulţi băieţi pe care îi cunoscuseră pe Facebook.

Cătălin Legănel, corespondenti@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa