Concept inedit: case pentru săraci la preţul de 300 de dolari. Vezi care este minimul de confort pe care ar trebui să îl ofere aceste locuinţe

Concept inedit: case la doar 300 de dolari. Care sunt condiţiile minime de care trebuie să beneficieze. Foto: core77.com

Un profesor american şi un consultant de marketing au lansat anul trecut o provocare prin care guvernele, asociaţiile non-profit şi companiile imobiliare sunt îndemnate să proiecteze şi să vândă case cu 300 de dolari. Locuinţele sunt destinate celor săraci, relatează portalul core77.

Profesorul Vijay Govindarajan şi consultantul Christian Sarkar vor să exploateze un segment imens de piaţă, respectiv cei circa 2,5 miliarde de oameni de la baza piramidei socio-economice.

Locuinţele destinate unor oameni cu venituri mici trebuie, totuşi, să fie utilate cu strictul necesar pentru ca rezidenţii să facă faţă condiţiilor moderne de trai. Prin urmare, ele trebuie să beneficieze de un minimum de confort, de la plase de tânţari la filtre de apă.

Proiectele pot fi înscrise într-o competiţie care are premii în valoare de 10.000 de dolari.

 

 

Versiune mobil | completa