Colectă publică pentru un lift nou la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva

Colectă publică pentru un lift nou la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a lansat, joi, o campanie prin care doreşte să strângă 40.000 de euro, banii fiind necesari pentru cumpărarea unui ascensor nou, destinat transportului pacienţilor pe targă sau ai celor imobilizaţi în cărucioare.


'Ne-am propus ca, sprijiniţi de oamenii simpli şi de societăţile comerciale, să strângem suma necesară pentru a putea cumpăra un lift nou. Acesta va fi montat alături de celelalte trei care există deja, mai ales că spitalul mai are prevăzut un puţ pentru lift', a declarat managerul spitalului, Silviu Didilescu.


Noul ascensor ar urma să coboare până la subsolul spitalului, de unde va prelua pacienţii de la Radiologie şi-i va transporta spre Unitatea de Primire a Urgenţelor sau spre secţiile de Chirurgie.


Managerul spitalului a explicat că lifturile existente sunt din anul 1984 şi au durata de folosinţă depăşită. De aceea, pentru a preveni apariţia unor incidente nedorite s-a luat decizia limitării accesului persoanelor în lift la un număr mai mic decât capacitatea proiectată. Astfel, ascensoarele prevăzute pentru transportul a patru persoane mai pot transporta acum doar doi oameni, iar în cele pentru 16 persoane este permis accesul doar pentru un pacient aşezat pe targă şi doi însoţitori.


Campania de strângere de fonduri, iniţiată de conducerea spitalului, se desfăşoară pe două planuri. Pentru donaţiile mici ca valoare, în holul spitalului a fost amplasată o cutie transparentă în care oamenii pot lăsa diverse sume de bani. În cazul unor donaţii mai mari, inclusiv din partea firmelor, spitalul a deschis două conturi la Raiffeisen Bank: RO 25 RZBR 0000 0600 1333 4048 (în lei) şi RO 21 RZBR 0000 0600 1333 4120 (în euro), dar poate oferi şi varianta unor contracte de sponsorizare.


Managerul spitalului s-a arătat optimist că va strânge banii necesari pentru cumpărarea unui lift nou până la Crăciun anul acesta. (sursa Agerpres)

 

 

Versiune mobil | completa