CNSLR Frăţia a realizat un curs de recalificare pentru administratori de pensiuni turistice

CNSLR Frăţia a realizat un curs de recalificare pentru administratori de pensiuni turistice Foto: Marius Vasilica / Mediafax

Filiala judeţeană a CNSLR Frăţia a lansat duminică primul curs de recalificare destinat exclusiv membrilor săi de sindicat, 56 de persoane urmând să fie şcolarizate gratuit pentru a putea lucra în viitor ca administratori de pensiuni turistice.
Persoanele selectate au vârsta de peste 45 de ani şi mai mult de jumătate sunt femei, aceste categorii fiind apreciate de liderii sindicali ca fiind unele dintre cele mai expuse la o eventuală pierdere a locului de muncă.

'Este un proiect ce vine în sprijinul membrilor noştri de sindicat. În condiţiile unei economii aflate în plin proces de criză, considerăm că este nevoie să acordăm o a doua şansă unei persoane adulte', a declarat preşedintele CNSLR Frăţia Hunedoara, Lăcrămioara Bolca.
Cursanţii lucrează acum în diverse domenii de activitate, cum sunt învăţământul, administraţia publică, finanţele publice, sistemul sanitar sau firmele private. Timp de 20 de săptămâni ei vor învăţa noţiuni teoretice şi practice despre comunicarea cu turiştii, conduită, identificarea şi oferirea de servicii către clienţi, coordonarea activităţii într-o pensiune turistică. Partea practică a cursului va fi abordată în mai multe pensiuni turistice din Masivul Retezat, anunţă Agerpres.
'O revitalizare a sistemului economic în judeţul Hunedoara poate fi oferită şi de o dezvoltare a turismului, mai ales că natura oferă un potenţial deosebit în acest domeniu', a apreciat lidera CNSLR Frăţia.
La finalul cursurilor de pregătire, membrii de sindicat vor primi certificate de calificare recunoscute şi în afara ţării, fiind în măsură să-şi deschidă chiar şi propria afacere.
Proiectul început de CNSLR Frăţia este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

 

 

Versiune mobil | completa