CNSC a respins contestaţiile lui Umbrărescu şi Strabag la licitaţiile pentru 2 loturi Lugoj-Deva

de Ioan Dornescu - Mediafax

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins contestaţiile depuse de compania Spedition UMB, controlată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, şi de grupul austriac Strabag referitoare la atribuirea contractelor de lucrări pentru două loturi ale autostrăzii Lugoj - Deva.

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine a anunţat la finele lunii mai că a selectat constructorii pentru realizarea a trei loturi ale autostrăzii, proiecte cu o valoare totală estimată la peste trei miliarde de lei (circa 690 milioane euro), fără TVA. Instituţia a anunţat finalizarea procedurii de licitaţie şi ofertele declarate câştigătoare, nu şi valoarea acestora sau termenele de execuţie.

Astfel, lotul 2 al tronsonului va fi construit de asocierea italiană Salini - Secol, lotul 3 de consorţiul Teloxim Con SRL (controlată de omul de afaceri Theodor Berna) - Comsa SA (Spania) - Aldesa Construcciones SA (Spania) - Arcadis Eurometudes SA (Olanda), iar lotul 4 de asocierea Spedition UMB- Tehnostrade, ambele companii fiind deţinute de Umbrărescu.

La CNSC au fost înregistrate în perioada 20-23 mai mai multe contestaţii formulate de Spedition UMB şi Strabag referitoare la procedura de atribuire a contractelor de proiectare şi execuţie a loturilor 2 şi 3.

Spedition UMB a cerut, printre altele, anularea deciziei autorităţii contractante de a respinge ca inacceptabilă oferta asocierii pe care o conduce şi obligarea acesteia la reluarea procedurii din faza evaluării, cu reevaluarea şi reanalizarea tuturor ofertelor.

Totodată, Strabag SRL, liderul unei asocieri din care face parte şi firma românească Straco Grup, a solicitat anularea deciziilor privind declararea ofertelor depuse de asocierea Teloxim Con - Comsa SA - Aldesa Construcciones - Arcadis Eurimetudes, respectiv de Salini - Secol ca admisibile şi câştigătoare, reluarea procedurilor de atribuire şi cheltuieli de judecată.

La rândul lor, Teloxim Con şi Salini, în calitate de lideri de asociere, au trimis CNSC cereri de intervenţie pentru respingerea contestaţiilor.

CNSC a admis cererile de intervenţie, a respins ca nefondate contestaţiile Spedition UMB şi Strabag şi a dispus continuarea procedurilor de atribuire.

În august 2012, CNADNR a anunţat că a primit aproape 20 de oferte pentru construcţia fiecăruia dintre cele trei loturi ale autostrăzii Lugoj-Deva scoase la licitaţie, din partea unor companii şi consorţii din România şi străinătate.

Cele trei loturi însumează 71,9 kilometri. Proiectarea este preconizată să dureze maximum şase luni, iar execuţia lucrărilor cel mult doi ani.

CNADNR estima anul trecut costuri de puţin peste un miliard de lei, fără TVA, pentru fiecare lot.

În aprilie 2011 CNADNR a selectat consorţiul Tirrena Scavi-Societa Italiana per Condotte d’Acqua- Cossi Construzioni pentru primul lot (27,4 kilometri), constructorul avansând o ofertă de 681 milioane lei.

Autostrada Lugoj - Deva face parte din Coridorul IV paneuropean, care începe în Germania şi se continuă pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. În România, traseul trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa, ruta continuând până la Istanbul.

Asocierea Salini - Secol a fost asistată în dosar de casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, cu o echipă care a inclus avocaţii Robert Roşu, avocat asociat şi coordonatorul departamentului de Litigii şi Arbitraje interne şi Oana Gavrilă, Managing Associate. 

 

“O procedură complexă, care a presupus parcurgerea unui volum semnificativ de documente şi informaţii relevante pentru combaterea susţinerilor celor două contestatoare”, a declarat Oana Gavrilă, Managing Associate al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Decizia CNSC mai poate fi atacată de cei doi contestatari la Curtea de Apel Bucureşti. 

 

 

Versiune mobil | completa