Cel puţin zece maşini au fost avariate de acoperişuri smulse de vânt şi de copaci căzuţi

de Pacala Dana - Mediafax, Nicoleta Medrea

Foto: Mediafax (Bogdan Stamatin)

Cel puţin zece autoturisme parcate au fost avariate, luni seară, la Deva în urma unei vijelii care a durat aproximativ 15 minute, vântul puternic smulgând acoperişuri de blocuri şi doborând copaci, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Patru echipe de pompieri şi patru echipe ale Primăriei Deva intervin, luni seară, pentru a îndepărta acoperişuri smulse şi copaci doborâţi de vânt.

Vântul a smuls bucăţi de tablă de pe blocuri, cel puţin zece autoturisme fiind astfel avariate.

Cel mai afectat este cartierul Micro 15, situat la periferia Devei.

"Pompierii intervin pentru îndepărtarea tablei acoperişurilor blocurilor şi bucăţilor de plafon prăbuşite, dar şi a trunchiurilor de copaci şi crengilor rupte de vânt. Se acţionează pe străzile Mihai Eminescu, Nicolae Bălcescu şi Minerului. Pe strada Minerului, un acoperiş de bloc a fost smuls, iar în cădere a lovit mai multe balcoane şi apoi a avariat câteva autoturisme. Şi pe strada Scărişoarei un acoperiş de bloc a lovit mai multe autoturisme parcate în faţa blocului. Nu avem o evaluare, deoarece încă se intervine, însă pagubele par consistente", a declarat, luni seară, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, căpitanul Anemona Doda.

Potrivit sursei citate, vijelia a durat aproximativ 15 minute, nefiind înregistrate persoane rănite.

 
Tag-uri:
furtună
,pagube
,deva

 

Versiune mobil | completa