Brigitte Sfăt, iubita lui Ilie Năstase, INTERCEPTATĂ într-un dosar de contrabandă cu ţigări

Brigitte Sfăt, iubita lui Ilie Năstase, INTERCEPTATĂ într-un dosar contrabanda cu ţigări

Numele Brigittei Sfăt, iubita lui Ilie Năstase, apare într-o interceptare a unei convorbiri cu un contrabandist de ţigări, monitorizat în dosarul în care soţia unui diplomat concolez din Serbia este arestată, au declarat pentru Mediafax, surse judiciare.

În urmă cu aproximativ patru luni, Sfăt a vorbit la telefon cu un bărbat, însă ulterior nicio o altă informaţie obţinută de anchetatori, în urma monitorizării reţelei de contrabandişti, nu a putut-o lega de acest caz, au precizat sursele citate.

În urma unei investigaţii a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organzată şi Terorism (DIICOT), soţia consilierului II al Ambasadei Republicii Congo în Serbia, Bombeto Pascaline Esther, a fost arestată preventiv, alături de trei cetăţeni sârbi, după ce a fost prinsă de poliţiştii din Timiş introducând în ţară ţigări de contrabandă, cu un autovehicul al Corpului diplomatic. În maşina acestora, un autoturism de teren Chrysler, a fost găsită cantitatea de 18.500 de pachete de ţigări, introduse ilegal pe teritoriul ţării.

Potrivit DIICOT, soţia diplomatului din Congo făcea parte dintr-un grup infracţional organizat constituit din 14 persoane, cetăţeni români şi sârbi, şi specializat în contrabanda cu ţigări.Pentru destructurarea grupării, care s-a constituit în cursul acestui an, procurorii DIICOT au făcut nouă percheziţii domiciliare în municipiul Timişoara şi în judeţul Timiş.

Ţigările erau introduse în ţară prin punctul de trecere a frontierei Moraviţa de către Bombeto Pascaline Esther, respectiv de soţul acesteia, Marc Marius Itela Elombola, consilier II în cadrul Ambasadei Republicii Congo în Serbia. Învinuiţii foloseau în acest scop un autovehicul aparţinând Corpului diplomatic, pentru a evita controlul la frontieră, iar ţigările erau depozitate în diverse locuri din judeţul Timiş, deţinute de către membrii grupării.

În cadrul monitorizării acestei reţele, pe o interceptare a convorbirilor unui membru al grupului, apare şi o discuţie cu Brigitte Sfăt.

Într-o declaraţie acordată RTV, Brigitte Sfăt a susţinut că a avut o discuţie cu persoana respectivă despre angajarea unor muncitori.

În anul 2003, Brigitte Sfăt (25 de ani), patroana unui club din Timişoara, a fost arestată pentru complicitate la lipsire de libertate şi la tâlhărie, după ce, cu ajutorul altor trei persoane (între care Marcel Olteanu, de 33 ani, domiciliat în Germania, Marius Ovidiu Torj, de 32 ani, domiciliat în Austria), l-a sechestrat în biroul ei pe managerul unui club din localitate şi l-a obligat să-i dea cinci mii de euro, în contul unei pretinse datorii.

Ulterior, ea a fost condamnată de judecători la închisoare, fiind eliberată condiţionat în 2006. După eliberare, ea s-a căsătorit cu Ovidiu Torj, cunoscut personaj al lumii interlope timişene, de care a divorţat în 2010.

Brigitte Sfăt a fost câştigătoarea concursului TopModel România of the Year şi a fost una dintre cele zece finaliste la TopModel of the World. În 2004, a pozat pentru Playboy. Brigitte Sfăt a fost soţia omului de afaceri timişorean Octavian Sfăt, care a murit în condiţii tragice. Ea a preluat afacerile lui, adică mai multe cluburi, restaurante şi discoteci.

Departamentul Eveniment, eveniment@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa